Încă 73 de paturi de terapie intensivă vor fi operaționalizate pentru bolnavii de COVID, pentru că presiunea pe sistem este în continuare mare, a spus secretarul de stat Andrei Baciu.

„Presiunea cea mai mare rămâne în continuare pe secțiile de Terapie Intensivă. Însă, potrivit analizelor făcute de colegii noștri din țară, aveam disponibile 20 de paturi ATI și se lucrează pentru operaționalizarea a încă 73. Căutăm soluții pentru a suplimenta numărul acestora, iar pacienții infectați cu SARS-COV2 și care au o formă gravă a bolii să fie transferați cât mai repede în secțiile de Terapie Intensivă”, a scris Andrei Baciu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Andrei Baciu a primit, prin delegare, o serie de atribuții de la ministrul intermiar al sănătății, Florin Cîțu, după demiterea din funcție a lui Vlad Voiculescu.

Secretarul de stat a precizat că se constată o scădere a ratei de pozitivare a testelor și a subliniat importanța continuării campaniei de vaccinare.

„Specialiștii ne-au informat că rata de pozitivare este în scădere și sperăm să rămânem pe acest trend descendent. Important este că sunt tot mai multe persoane vaccinate, iar acest lucru ne dă speranța că într-un timp cât mai scurt putem să renunțăm la unele măsuri restrictive”, a mai transmis Andrei Baciu.

 

Florin Cîțu spune însă că nu a fost încă atinsă ținta de 1.600 de paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu coronavirus.

Despre situația locurilor din secțiile de terapie intensivă a vorbit și premierul Florin Cîțu, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, relatează B1TV.

De joi și până astăzi (duminică – n.r.) au fost operaționalizate încă 12 paturi de ATI și, la nivel național, în acest moment sunt 20 de paturi libere. Totuși, situația pentru terapie intensivă rămâne tensionată, resursele pe care le alocăm trebuie să rămână în continuare mari, este nevoie să continuăm efortul pe care l-am depus și până acum, chiar dacă cifrele arată că rata de pozitivare a scăzut și scade în fiecare zi, chiar și pentru București și orașele mari avem o rată a incidenței în scădere în fiecare zi. Sperăm să continue în același ritm”, a spus Cîțu, adăugând că încă nu a fost atinsă ținta de 1.600 de paturi de ATI la nivelul întregii țări.

Potrivit datelor transmise duminică de Grupul de Comunciare Strategică, în acest moment, în spitalele de profil din țară sunt internați 12.366 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, dintre care 1.475 se află la terapie intensivă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *