Incendiu la Spitalul Matei Balș vineri dimineaţă, focul a pornit de la parter
Incendiu la Spitalul Matei Balș vineri dimineaţă, focul a pornit de la parter

Incendiu la Spitalul Matei Balș. Un incendiu s-a produs vineri dimineaţă, la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. Focul a pornit de la parterul pavilionului cinci al Spitalului. Cinci persoane au decedat şi peste 100 de pacienţi infectaţi cu COVID-19 au fost evacuaţi de către pompieri.

Pacienții care au supraviețuit urmează să fie transferați la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, la Spitalul clinic „Dr. Victor Babeș”, la Floreasca și Spitalul Universitar.

Pompierii au spus că la momentul intervenției, incendiul nu se manifesta cu flacară, însă cu degajări mari de fum, relatează B1TV.

Patru saloane au fost afectate de incendiu, pe o suprafață de circa 120 de metri.

„Vreau să transmit condoleanțe familiilor pacienților care și-au pierdut viața. Vorbim de 4 (ulterior, cinci au decedat, n.r.)persoane. trei găsite ulterior după ce s-a degajat fumul, din păcate carbonizate și unul asupra căruia s-au efectuat manevre de resuscitare dar nu s-au reușit. La ora 5:05 dimineața a fost apelul la 112, la ora 5:13 au fost primul echipaj sosit care a anunțat care este situația. au fost trimise de la început mai multe echipaje. La 5:14 a fost declanșat planul rosu și au fost mobilizate mai multe forțe din parte ISU, pompierii cu SMURD-ul din partea spitalului Floreasca pe partea medicală, din partea spitalului Floreasca, din partea poliției și jandarmeriei”, a transmis Raed Arafat

Raed Arafat a mai spus că “nu mai avem alte persoane în stare critică”.

Întrebat dacă dintre cei transportaţi la alte spitale sunt persoane care se află în stare gravă, Arafat a răspuns: „Nu, pe probleme de arsuri nu”.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 7 dimineața.

Incendiu la Spitalul Matei Balș. Potrivit autorităților, ultimul control pe linie de protecție la incendii a fost efectuat în luna noiembrie 2020.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a ajuns la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

„Pacienţii sunt evaluaţi. Până acum au fost transferaţi la „Victor Babeş” patru pacienţi. După informaţiile mele, cu siguranţă vor fi şi alte transferuri. Pacienţii sunt evaluaţi în acest moment în camera de gardă la „Matei Balş”. Este clar că este o problemă şi vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară. De asemenea, vorbim despre spitalul care a tratat, sunt două spitale mari în Bucureşti care au tratat, foarte mulţi pacienţi, au fost folosite la capacitate până astăzi”, a afirmat ministrul, precizând că situaţia este evaluată şi vor fi luate toate măsurile.

Adrian Streinu-Cercel, fost manager al Institutului Matei Balș, a explicat că, deși clădirea era veche din 1953, a fost renovată și modernizată, iar ultima linie de oxigen a fost montată în decembrie, cu toate avizele.

Pe 14 noiembrie, o tragedie similară a avut loc la Piatra-Neamț. Zece persoane infectate cu COVID au murit în urma unui incendiu produs la secția ATI a spitalului din localitate. Ancheta a stabilit că incendiul a pornit de la o linie de oxigen și o priză supraîncărcată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *