Insula Șerpilor a fost ocupată de forțele ruse în noaptea de joi spre vineri
Insula Șerpilor a fost ocupată de forțele ruse în noaptea de joi spre vineri

Insula Șerpilor a fost ocupată de forțele ruse în noaptea de joi spre vineri, și 13 grăniceri ruși au murit eroic pentru a o apăra. Militarii de pe o navă rusească le-au cerut să se predea, iar ucrainenii le-au răspuns „să se ducă dracului”. Toți 13 au fost uciși.

Cei 13 polițiști de frontieră care au murit în timpul bombardamentului vor primi titlul de Erou al Ucrainei. O înregistrare audio cu ultimele lor cuvinte sfidătoare la adresa atacatorilor a fost făcută publică și a stârnit valuri de emoții, relatează BBC și Digi24.

Aceștia păzeau Insula Șerpilor, care a fost până acum deținută de Ucraina iar grănicerii au refuzat să se predea unei nave de război rusești,și au fost uciși în timpul bombardamentului

Înregistrarea audio a ultimelor cuvinte sfidătoare a devenit virală pe Twitter, TikTok și alte rețele de socializare.

Marinarii ruși: „Vă sugerez să vă predați armele și să capitulați, altfel vom deschide focul, ați înțeles?”.

Gărzile ucrainene pot fi auzite apoi spunând „Asta este”, înainte de a răspunde cu: „Russian warship, go fuck yourself. (Navă de război rusă, du-te dracului)”.

Insula Șerpilor a fost ocupată de forțele ruse. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a lăudat curajul polițiștilor de frontieră, spunând că toți vor primi titlul de Erou al Ucrainei.

Insula Șerpilor din Marea Neagră a fost capturată de forțele ruse, a transmis joi Poliția de Frontieră a Ucrainei.

Infrastructura de pe insulă a fost distrusă în urma unui atac aerian și a unui bombardament de artilerie. Comunicațiile cu polițiștii de frontieră și cu forțele armate de pe insulă au fost întrerupte, potrivit postării de pe Facebook a instituției.

Insula Șerpilor este unul dintre cele mai sudice puncte ale țării. Insula, care se află la aproximativ 20 de mile marine sud de coasta ucraineană, joacă un rol cheie în stabilirea limitelor apelor teritoriale.

Populația insulei era formată în mare parte din polițiști de frontieră.

Serviciul de grăniceri a declarat într-un comunicat că insula a fost „capturată de inamic”, pe baza ultimelor informații primite, și că forțele ruse au cerut celor care apără insula să se predea.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *