Președintele Ucrainei afirmă că este principala țintă a rușilor, alături de familia sa, și că Putin dorește să-l elimine pentru a nu întâmpina niciun alt obstacol în cucerirea Ucrainei. Volodimir Zelenski spune că nu va fugi, iar atât el, cât și familia sa, se află în Kiev.

„Inamicul m-a marcat ca țintă principală”, a avertizat Volodomir Zelenski, într-un mesaj video. „Familia mea este imediat vizată. Rușii vor să distrugă Ucraina din punct de vedere politic, eliminând șeful statului. Voi rămâne în Capitală. Familia mea este tot în Ucraina” a spus președintele Ucrainei, într-un mesaj difuzat pe rețelele sociale, potrivit The New York Times.

Zelenski a mai spus că Ucraina este lăsată singură în lupta pentru protecția statului, iar Occidentul vorbește doar despre sprijinul său”.

Preşedintele Ucrainei a mai spus că nu vede pe nimeni să fie gata de luptă alături de ţara sa şi că toată lumea se teme, nimeni nu îi oferă Ucrainei garanţia că va adera la NATO. „Cine e gata să lupte alături de noi? Nu văd pe nimeni. Cine este gata să ofere Ucrainei garanţia unei aderări la NATO? Toată lumea se teme”, a declarat Zelenski.

Președintele american Joe Biden a promis sprijin pentru Ucraina în confruntarea cu Rusia în timpul unui apel telefonic de joi cu Zelenski, a anunțat Casa Albă.

„Astăzi am auzit de la Moscova că vor să vorbească despre statutul neutru al Ucrainei… Nu ne este frică de Rusia, nu ne este frică să vorbim cu Rusia, nu ne este frică să vorbim despre tot, despre garanțiile de securitate a statului nostru și nu ne este frică să vorbim despre o situație neutră.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *