Explozii puternice s-au auzit vineri dimineață în Kiev, capitala Ucrainei, în urma asaltului forțelor ruse care a început din noaptea de joi pre vineri.

Cel puțin trei explozii puternice au fost auzite vineri în capitala Ucrainei, Kiev, în a doua zi a invaziei ruse. Ministrul adjunct de interne al Ucrainei, Yevhen Yenin, a transmis că una dintre exploziile produse vineri dimineața a fost provocată de un „sistem antirachetă” ucrainean care ar fi lovit o rachetă rusă.

Anton Gerashchenko, consilier al șefului Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, a declarat vineri dimineață că orașul Kiev a fost lovit de „rachete de croazieră sau balistice”, potrivit CNN, preluat de B1TV.

Tancurile rusești care au pătruns în Ucraina prin Belarus se aflau la aproximativ 30 de kilometri de Kiev, au declarat oficiali de vârf ai administrației Biden.

Ministrul ucrainean al Sănătăţii, Oleh Lyashko, a raportat că 57 de persoane au fost ucise şi 169 au fost rănite până acum, în prima zi de război cu Rusia.

Ministrul adjunct al apărării a adăugat separat că bombardamentele puternice sunt încă în desfășurare în regiunea de est Donețk.

Explozii puternice la Kiev. În orașul cu trei milioane de locuitori, primarul Vitali Klitschko i-a îndemnat pe locuitori să stea acasă dacă nu sunt implicați în infrastructura critică și să pregătească un bagaj de urgență cu strictul necesar și documente pentru orice eventualitate.

Un oficial american din zona de apărare a declarat pentru Reuters că, în opinia SUA, invazia rusă a fost concepută „să decapiteze” guvernul Ucrainei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *