Întâlnirea dintre Serghei Lavrov și Anthony Blinken nu va avea loc, cel puțin pentru moment. Ministrul rus de externe e prea ocupat, spune purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe.

Discuția dintre Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, și omologul său american ar fi trebuit să fie prima de când Rusia a invadat Ucraina.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a declarat că Lavrov e prea ocupat cu alte evenimente și că va accepta cererea de dialog când va avea timp, relatează B1TV.

Ministrul Lavrov are acum un program încărcat, cu deplasări în afara țării, summitul de la Tașkent și întâlniri bilaterale”, a spus Zaharova, potrivit presei de stat ruse.

Ministrul rus ar urma să-l caute pe oficialul american mai târziu, când va avea timp.

Antony Blinken a declarat că intenționează să discute cu Lavrov despre un eventual schimb de prizonieri, prin care să obțină eliberarea cetățenilor americani Brittney Griner și Paul Whelan, acum reținuți în Rusia.

În schimb, americanii sunt dispuși să-l dea pe Viktor Bout, un traficant de arme rus care ispăşeşte acum o condamnare de 25 de ani de închisoare în SUA.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *