Polonia anunță că UE ar putea prelungi interdicțiile pentru cereale

Ministrul polonez al Agriculturii a declarat că a primit un proiect de regulament din partea Comisiei Europene care propune să mențină interdicțiile de import pentru unele produse alimentare din Ucraina până la 15 septembrie, conform Reuters.

UE a impus restricții la începutul lunii mai pentru exporturile de grâu, porumb, rapiță și semințe de floarea-soarelui din Ucraina către cinci state – România, Polonia, Bulgaria, Ungaria și Slovacia – în scopul de a echilibra piața cerealelor, permițând în același timp tranzitul prin aceste țări către alte destinații, transmite B1TV.

Interdicțiile pentru produsele alimentare din Ucraina ar putea fi valabile până la 15 septembrie. Restricțiile respective expiră luni, iar cele cinci state vizate au solicitat prelungirea lor, susținând că prețurile scăzute ale cerealelor ucrainene le afectează competitivitatea producției locale. Pe de altă parte, Ucraina a cerut ridicarea interdicțiilor.

Am primit de la CE proiectul unui nou regulament care interzice importul a 4 produse către cele 5 țări. Data previzionată în proiect este 15 septembrie, anul curent. Este un proiect, dar sper că va intra în aplicare de mâine”, a scris ministrul polonez al agriculturii, Robert Telus, pe Twitter.

Comisia Europeană a afirmat că nu a fost luată încă o decizie finală.

Discuțiile sunt încă în curs și vom anunța când există o decizie, ceea ce probabil se va întâmpla astăzi mai târziu”, a spus purtătorul de cuvânt.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *