23 de traficanți aprovizionau liceele din București
Procurorii DIICOT împreună cu polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) au efectuat astăzi 23 de percheziţii domiciliare în municipiul București, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.
Începând cu anul 2022, membrii grupului au comercializat droguri de mare risc, inclusiv către elevi din liceele din București. În urma perchezițiilor, peste 20 de persoane, au fost reținute și duse la sediul DIICOT.
Fiul unui secretar de stat printre suspecți
Unul din suspecți este copilul lui Traian Laurențiu Hristea. Acesta este secretar de stat în cadrul Ministerul Afacerilor Externe.
Hristea Traian Laurențiu a fost numit în funcția de secretar de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice la data de 9 septembrie 2022. Anterior, a fost director politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe în perioada 2021-2022. Este diplomat de carieră din 1996 și are rangul diplomatic de ambasador.
A reprezentat România în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Ucraina în perioada 2005-2010. Hristea este descris de oficialii din MAE ca un profesionist desăvârșit.
Suspect de trafic – mama la Guvern, tata la DNA
Felicia Olimpia Crăciun lucrează la Secretariatului General al Guvernului. Soțul angajatei Guvernului, Mihai Crăciun este Specialist la Direcția Națională Anticorupție. Aceștia sunt părinții altui suspect luat la întrebări de DIICOT. Olimpia Felicia Crăciun lucrează în cadrul SGG și este detașată la Ministerul Romanilor de Pretutindeni din 2013 de când acest minister se afla în subordinea Ministerului de Externe. Crăciun Mihai este Specialist la Direcția Generală Anticorupție din 2013.
Un studiu al Agenției Naționale Antidrog relevă cifrele dezastrului. Specialiștii ANA , au aflat că 20,3% dintre tinerii de la noi au consumat cel puţin o dată în viaţă canabis. În plus, 12% declară că în ultimul an şi-au administrat cel puţin un drog ilegal, peste 11% că au consumat marijuana, aproape 3% Ecstasy şi peste 2% cocaină.
Un numar tot mai mare de adolescenți consumă alcool sau alte substanțe toxice, cu toate că acest lucru este ilegal și periculos.
Unii adolescenți încearcă consumul de alcool sau substanțe toxice doar ocazional, dar chiar și acest comportament poate fi considerat periculos, deoarece poate duce la dependență.
Numărul substanțelor stupefiante și psihotrope interzise în România a crescut în urma decesului mai multor tineri ce au consumat produse etnobotanice.
Leave a comment