dinu solojan

Denunțătorul lui Coldea ia 5,2 milioane de lei de la Poliție

Afacerea s-a făcut în cadrul unei licitații fără anunț. Procedura restrânsă a decis unde se duc cei 5,2 milioane de lei. Licitația a fost câștigată de firma unui controversat om de afaceri. Transcarpat Sportours International este deținută de Dinu Solojan.

Bărbatul este cunoscut pentru că în 2016 a depus mai multe denunțuri la DNA împotriva lui Florian Coldea. Solojan l-a denunțat și pe alt adjunct al SRI, generalul George Voinescu.

licitatie arme
firma

Solojan a contestat alte licitații ale Poliției

Transcarpat Sportours International, firma lui Dinu Solojan a reușit să se impună în fața unei companii deținute de statul roman, Romarm.

Solojan s-a mai contrat cu Poliția în alte cazuri. El a contestat mai multe proceduri de achiziție. În principal, afaceristul a declarat anterior că acestea au fost atribuite nelegal. La licitațiile pe care le-a pierdut, Solojan a spus că au fost făcute înțelegeri de fraudare a banului public între doi conducători de instituții publice.

Într-o altă contestație ROMARM este acuzată de faptul că a câștigat o licitație publică în 2020 având un termen de livrare de 4 luni iar aceștia din urma nu au livrat absolut nimic.

Firmă abonată la contracte publice

Transcarpat Sportours International  nu este străină de contractele publice, firma însumând 52 de milioane de euro numai din licitații publice.

În 2013, Consiliul Concurenței a sancționat patru companii cu o amendă totală de 2,8 milioane de euro pentru trucarea unor licitații organizate de Ministerul Apărării Naționale, printre care și Transcarpat Sportours International.

„Practic, S.C. Transcarpat a avut acces la informaţii sensibile şi a elaborat ofertele în aşa fel încât să maximizeze şansele de câştig pentru fiecare companie. Un astfel de comportament contravine atât prevederilor legislaţiei româneşti în domeniul concurenţei, cât şi prevederilor Tratatului de Funcţionare a Comunităţii Europene”, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Pe lângă afacerile cu arme, Dinu Solojan a fost implicat în alte patru firme, cu diverse profile– de la excursii offroad la publicitate. Toate însă au fost radiate sau dizolvate, singura afacere viabilă rămânând furnizarea de echipament militar și muniții.

Firma de apartament din sectorul 2 urmează să furnizeze în două loturi armament pentru Poliția Română.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *