Tichete cadou pentru Ziua Bărbatului, nu numai pentru Ziua Femeii, este modificarea legislativă promovată de Gabriela Firea. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Șanse nu vrea ca bărbații să fie discriminați în fața femeilor, cînd vine vorba de beneficiile acordate de stat sau mediul privat.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Șanse propune o modificare a Codului fiscal în sensul în care nu doar femeile să poată primi tichete-cadou de la angajatori de Ziua Femeii, tichete scutite de impozite, ci și bărbații de Ziua Bărbatului (19 noiembrie). „Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”, a spus ministrul Gabriela Firea (PSD), potrivit B1TV.

Am inițiat un proiect prin care propunem introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului – 19 noiembrie. Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci și despre cele ale bărbaților, discriminați mai puțin ce-i drept”, a transmis Gabriela Firea, pe Facebook.

Gabriela Firea a punctat că măsura face parte din „demersurile de promovare a principiului egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați”.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Șanse a explicat apoi în ce constă mai exact modificarea pe care vor să aducă la Codul fiscal: „Legea 22/2016 stabilește ca date oficiale 8 Martie – Ziua Femeii şi 19 noiembrie – Ziua Bărbatului. Codul fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou doamnelor şi domnişoarelor pe 8 Martie, cu ocazia Zilei Femeilor. Ne dorim, printr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, ca angajatorii să poată acorda și domnilor un astfel de tichet în valoare de 300 de lei, scutit de impozite. Singura condiție este ca acest beneficiu să fie prevăzute în contractul de muncă, fie el colectiv sau individual, sau în regulamentul intern al instituţiei” a spus Gabriela Firea.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *