Clasamentul fericirii îi cuprinde și pe românii, care acum sunt mai fericiți
Clasamentul fericirii îi cuprinde și pe românii, care acum sunt mai fericiți

Clasamentul fericirii îi cuprinde și pe români, care acum sunt mai fericiți, potriviți acestei cercetări, decît la ultima evaluare. România a urcat patru poziții și a ajuns locul 24 mondial. Însă, pe primul loc rămân locuitorii Finlandei.

Finlandezii rămân în continuare cei mai fericiți oameni din lume, urmați de danezi și islandezi. La polul opus, oamenii din Afganistan sunt cei mai nefericiți, arată World Happiness Report 2023. România e pe locul 24 din 137 în acest clasament, arată B1TV.

În cel mai recent top al fericirii, Finlanda e pe primul loc, urmată de Danemarca, Islanda, Israel, Ţările de Jos, Suedia, Norvegia, Elveţia, Luxemburg şi Noua Zeelandă.

La polul opus, pe locul 137 e Afganistanul. Nefericiți sunt și oamenii din Liban, Sierra Leone, Zimbabwe, Congo, Botswana și Malawi.

România e pe locul 24, în urcare patru poziții față de ediția de anul trecut. Suntem sub țări ca Austria, Irlanda, Cehia, Lituania, Slovenia sau Costa Rica, dar peste state ca Emiratele Arabe Unite, Taiwan, Estonia, Spania, Italia, Polonia, Letonia, Japonia, Croația sau Ungaria.

La realizarea acestui studiu au participat peste 100.000 de oameni din 137 de state. Măsurarea fericirii a luat în calcul veniturile, sănătatea, instituțiile din țările respective ori dacă cetățenii sunt de încredere și generoși unii cu alții.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *