Cei mai fericiți oameni din lume sunt finlandezii, dar nici românii nu mai stau atât de rău ca în trecut. Clasamentul fericirii arată că țara noastră a urcat 18 poziții.

Finlandezii sunt cei mai fericiți oameni din lume, potrivit celui mai recent clasament World Happiness Report, urmați de danezi și islandezi. La polul opus, cei mai nefericiți sunt locuitorii din Zimbabwe, Liban și Afganistan. România a ajuns pe locul 28 din 146, o creștere de 18 poziții.

În realizarea clasamentului au fost luați în calcul mai mulți factori legați de traiul oamenilor: produsul intern brut pe cap de locuitor, speranța de viață, generozitatea, asistența socială, libertatea de a alegere și percepția asupra corupției din fiecare țară.

Astfel, cei mai fericiți sunt finlandezii, care au acumulat 7.821 de puncte. Ei sunt urmați de danezi (7.636), islandezi (7.557), elvețieni (7.512) și olandezi (7.415).

Românii sunt pe locul 28, cu 6.477 de puncte, arată B1TV.

Potrivit acestui raport, mai fericiți decât noi sunt austriecii, germanii, canadienii, americanii, britanicii, francezii, dar și cehii, slovacii, taiwanezii sau singaporezii.

Mai puțini fericiți decât noi sunt spaniolii, italienii, lituanienii, slovacii, estonii, brazilienii, lituanienii, croații, polonezii, ungurii, japonezii, portughezii, grecii, bulgarii (locul 85, cu 5.371 de puncte) sau turcii.

Pe ultimele locuri sunt locuitorii din Botswana (3.471), Rwanda (3.268), Zimbabwe (2.995), Liban (2.995) și Afganistan (2.404).

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *