Cryptoșpaga este cea mai nouă tendință în relația dintre răufăcători
Cryptoșpaga este cea mai nouă tendință în relația dintre răufăcători

Cryptoșpaga este cea mai nouă tendință în relația dintre răufăcători și așa zișii oameni ai legii, care ar trebui să-i prindă. Mai nou, cetățenii ucraineni sunt trecuți ilegal frontiera, plătind șpagă în bitcoin.

S-a întâmplat chiar la granița Republicii Moldova, iar vameșul care a fost ridicat este moldovean. Anchetatorii din Republică au efectuat marți, 3 ianuarie, percheziții la un polițist de frontieră și la complicele acestuia în cadrul unor cauze penale, pentru infracțiuni de corupție, incluzând traficul de influență. Polițistul ar fi primit o mită digitală, în criptomonedă.

Cryptoșpaga a fost găsită

Anchetatorii arată că un grup de persoane, susținând ca ar avea influență asupra angajaților IGPF și că îi pot determina să asigure trecerea nestingherită peste frontiera de stat a Republicii Moldova a doi cetățeni ai Ucrainei, ar fi pretins și primit de la aceștia mijloace financiare, în criptomonedă, echivalente sumei de 12500 de dolari şi 600 de euro, arată B1TV.

Astfel, exercitând influență asupra angajatului IGPF, contra unei remunerări ilicite, a fost asigurată introducerea în Sistemul informațional “Traversări” a informației privind intrarea cetățenilor Ucrainei pe teritoriul Moldovei și aplicarea ștampilelor corespunzătoare în pașapoarte.

În cadrul urmăririi penale, au fost obținute probe privind transferurile în criptomonedă și s-a constatat că cetățenii menționați nu au traversat frontiera prin Punctul de trecere Giurgiulești-Reni, așa cum era indicat în Sistemul informațional.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *