Compania Electrolux va trece la disponibilizări colective în România
Compania Electrolux va trece la disponibilizări colective în România

Compania Electrolux va trece la disponibilizări colective în România. Compania de electrocasnice de la Satu Mare va concedia în prima fază 100 de persoane, dar nu este prima dintre măsurile cu impact negativ asupra pieței forței de muncă.

Compania Electrolux Satu Mare a anunţat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare că iniţiază procedurile de concediere colectivă, motivația oferită fiind scăderea comenzilor, pe fondul războiului din Ucraina.

Potrivit Instituției Prefectului din Satu Mare, în primă fază societatea va concedia peste 100 din cei 740 de angajaţi, transmite B1TV.

Prefectura Satu Mare a anunțat, marți, că prefectul Radu Roca, directorul de Cabinet, Radu Iancu, și directorul executiv al AJOFM, Simona Derșidan, au avut o întâlnire cu reprezentanții SC Electrolux România SA Satu Mare respectiv cu directorul Peter Micula, liderul de sindicat, Sorin Faur, și cu managerul de resurse umane, Mircea Ciobanu.

„În urma discuțiilor purtate reiese faptul ca societatea SC Electrolux Romania SA, se confrunta cu reducerea numărului de comenzi, incepând cu luna martie 2022, ca urmare a pierderii unui volum însemnat de comenzi din Ucraina și din Federația Rusă.

Pentru a compensa aceasta discrepanță dintre capacitatea de producție a fabricii si volumul în scădere de comenzi, la inițiativa angajatorului în perioada mai-decembrie 2022, societatea a solicitat măsuri de sprijin prevăzute de OUG nr.36/2022(somaj tehnic), acordate de către AJOFM Satu Mare”, a transmis instituția, pe Facebook.

AJOFM Satu Mare și societatea au discutat despre această situație și, pe 13 decembrie, s-au organizat întâlniri cu salariații afectați, pentru implementarea următoarelor măsuri:

– plasarea pe locurile de muncă vacante existente pe plan local şi instruirea în modalităţi de căutare a unui loc de muncă;

– reorientarea profesională în cadrul unităţii sau prin cursuri de formare de scurtă durată;

– sondarea opiniei salariaţilor şi consilierea acestora cu privire la măsurile de combatere a şomajului.

Instituția Prefectului a mai transmis că directorul executiv Simona Derșidan a dat asigurări că AJOFM Satu Mare păstrează legătura cu societatea și persoanele disponibilizate și că va acorda sprijinul necesar în vederea realizării serviciilor specializate de ocupare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *