Învățământul profesional și dual va fi încurajat inclusiv prin schimbări de legislație, a afirmat președintele PNL, Ludovic Orban. Urmează consultări cu mediul de afaceri și cu școlile, pentru identificarea celor mai bune soluții, a precizat președintele PNL.

Orban a explicat că numeroase domenii de activitate se confruntă cu un deficit de forță de muncă deoarece, acum 16 ani, „învățământul tehnic și profesional a fost transformat în Cenușăreasă”.

Meseria e brățară de aur și acest lucru trebuie să revină ca o bază în educația copiilor noștri. Acum 16 ani, învățământul tehnic și profesional a fost transformat în Cenușăreasă, și acest lucru generează efecte negative în potențialul de dezvoltare a României.

Refacerea rapidă a învățământului tehnic și profesional va trebui realizată cu implicarea mediului de afaceri în sistemul dual, prin crearea unor școli profesionale, a unor școli tehnice, a unor unor universități care să genereze cu adevărat meseriași competitivi, care să contribuie la dezvoltarea României”, a declarat, miercuri, liderul PNL.

Orban a punctat că e nevoie de reglementări suplimentare pentru a încuraja învățământul profesional și dual: „se lucrează. Președintele României e inițiatorul programului România educată, în care sunt stabilite obiective foarte importante inclusiv pentru dezvoltarea sistemului de învățământ tehnic și profesional. Cu siguranță vor veni aceste îmbunătățiri ale legislației și după consultări cu mediul de afaceri și cu școlile”.

Ludovic Orban a mai precizat că în numeroase domenii există deficit de forță de muncă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *