Președintele Klaus Iohannis a reacționat, joi, la Praga, după ce Rareș Bogdan a amenințat în Parlamentul European că și România poate juca dur și ar putea bloca transporturile cu cereale care traversează zilnic România pentru a ajunge pe piețele occidentale. „Așa o variantă nu există”, a spus Iohannis.

„Mă gândesc că l-a luat un pic valul.  Așa o variantă nu există. Dimpotrivă, facem tot ce putem ca să înlesnim exportul de cereale din ucraina, ca să prevenim o criză alimentară globală. Așa ceva iese din discuție”, a comentat Klaus Iohannis, întrebat despre afirmațiile făcute de Rareș Bogdan în Parlamentul European.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a cerut din nou aderarea României la Schengen și a spus că țara noastră trebuie tratată la fel ca celelalte state membre UE.

„Mereu, România și-a tratat partenerii cu respect. Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați de toți membrii UE? Să provocam o criză alimentară la nivel european? Să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale care traversează zilnic România pentru a ajunge pe piețele occidentale, în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia? Nu ne obligați să jucăm și noi dur! Am fost mult prea eleganți și tăcuți până acum. Nu suntem mai puțin europeni decât cei Vest. Nu-i trimiteți pe alegătorii români către populiști si eurosceptici”, a spus Rareș Bogdan în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *