Iohannis și Cîțu sunt vinovați de criza politică din România, spune fostul lider al PNL Ludovic Orban, gata să părăsească partidul alături de o serie de susținători. Criza politică a fost declanșată artificial de cei doi, consideră Orban, a dus la distrugerea coaliției și este perpetuată tot artificial de președintele României și prim-ministru acum interimar, explică Orban.

Criza a fost declanșată artificial de Iohannis și Cîțu prin distrugerea PNL, suspendarea democrației în PNL și preluarea controlului decizional total de președintele Iohannis, distrugerea coaliției, ignorarea cu bună știință a tuturor problemelor. Această criză politică e perpetuată artificial tot de Iohannis și Cîțu.

Când a fost desemnat Ciucă drept premier cu mandat de formare a unui guvern minoritar, am spus că exact ca în precendenta desemnare a lui Cioloș, e una fără șanse de a obține majoritate palamentară.

S-au pierdut două săptămâni, Ciucă a fost pus într-o postură penibilă în care a spus, în primă fază, că se va duce până la capăt și că se va prezenta în fața Parlamentului, apoi a fost bătut în retragere, tot la ordin, când s-a constatat că nu e e nicio șansă de formare a majorității”, a declarat miercuri Orban.

Iohannis și Cîțu sunt vinovați de criza politică, spune Orban. Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat, după o decizie a conducerii PNL, dat fiind că nu avea nicio șansă să obțină cele 234 de voturi în Parlament necesare trecerii guvernului.

Miercuri, Marcel Ciolacu a anunțat că la următoarele consultări de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis va merge cu o propunere de premier.

Partidul Social Democrat nu va intra în negocieri sau în discuții sterile privind ministerele, întâi stabilim programul de guvernare, care sunt prioritățile și pe urmă vom avea discuții pe implicații în funcție de specialiștii fiecărui partid”, a mai spus Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *