IPS Calinic are COVID dar reprezentanții Bisericii dezmint o formă gravă
IPS Calinic are COVID dar reprezentanții Bisericii dezmint o formă gravă

IPS Calinic are COVID dar reprezentanții Bisericii dezmint că ar avea o formă gravă a bolii sau că ar fi intubat. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, nu este internat, susțin reprezentanții Arhiepiscopiei într-o informare.

IPS Calinic are COVID. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților precizează că Înaltpreasfințitul Părinte Calinic nu este spitalizat, ci urmează un tratament medical și „proceduri specifice” după ce a fost diagnosticat și tratat corespunzător în urma contactării Sars-Cov-2, relatează Digi24.

„Precizăm totodată că Înaltpreasfinția Sa nu a fost niciodată intubat sau într-o stare gravă. Înaltpreasfinția Sa mulțumește respectuos tuturor celor care l-au susținut cu rugăciunile: monahi si monahii, preoți, credincioși și credincioase, tineri și bătrâni, elevi și studenți, în această perioadă dificilă”, transmite preotul Alexandru Flavian Sava, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, este internat într-un spital din Iași după ce a fost diagnosticat cu Covid-19 și a dezvoltat o formă gravă a bolii, fiind intubat, transmite Realitatea.net.

La începutul lunii septembrie, David Oprea, șeful Cancelariei arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a fost diagnosticat cu Covid-19, fiind transferat la un spital din Iași, acolo unde a murit după câteva zile. Ulterior, a primit rezultat pozitiv la testul pentru virusul Sars-Cov-2 și ierarhul locului.

ÎPS Calinic a fost tratat în reședința arhiepiescopală de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, fiind ulterior transferat la un spital din Iași.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *