Compensarea facturilor la energie va fi aplicată pentru 13 milioane români
Compensarea facturilor la energie va fi aplicată pentru 13 milioane români

Compensarea facturilor la energie va fi aplicată pentru 13 milioane de români, a declarat luni ministrul energiei, Virgil Popescu. Reducerile se vor regăsi direct în factură, în condițiile unui consum maxim de 200 de kilowați lunar.

Virgil Popescu a explicat cum va funcționa mecanismul de compensare a facturilor la energie.

5.000.172, dacă îmi aduc bine aminte, de gospodării, dintr-un total de 8 milioane. Dacă înmulțim cu media pe care o avem de la Ministerul Muncii, 2,5 persoane care locuiesc într-o locuință, asta înseamnă 13 milioane de români” a spus luni Virgil Popescu, citat de B1TV.

Regularizarea va fi la cinci luni de zile. Fiecare cred că poate să își gestioneze acest consum. Vrem să dăm drumul cât mai repede la acest lucru, vrem să fie cât mai simplu, să nu punem niciun om pe drumuri, să nici nu plimbăm oamenii pe la diverse autorități și nici banii între diverse autorități, iar discountul, compensarea, subvenția, cum vrem să îi spunem, să fie direct în factură, iar furnizorul să o recupereze prin deducere din taxele și impozitele pe care le plătește”, a adăugat ministrul energiei.

Compensarea facturilor la energie. Întrebat ce trebuie să facă un consumator pentru a beneficia de subvenție, el a explicat: „Nu veți face absolut nimic. În factura care vă vine la sfârșitul lunii, dacă vă încadrați în acel consum, și acolo va trebui consumatorul să își gestioneze cât de cât consumul lunar, vă încadrați în acel consum, va veni factura automat. Practic, nu va trebui să facă nimic (consumatorul, n.r.), asta vrem, să fie cât mai ușor de pas”.

Vorbim de până în 200 kW lunar și între 100 și 1.200 de metri cubi anual – de ce am spus anual, pentru că 70% în general din consumul de gaze naturale e în perioada rece”, a explicat ministrul Energiei.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *