IPS Teodosie afirmă că nu există „sănătate publică”
IPS Teodosie afirmă că nu există „sănătate publică”

IPS Teodosie afirmă că nu există „sănătate publică” iar omului care îi este scris să părăsească această lume, „pleacă la Dumnezeu”. Ierarhul protestează față de interdicțiile sanitare ale guvernului impuse la pelerinajul de Sfântul Andrei și vorbește despre o „exterminare” a credincioșilor.

IPS Teodosie a fost întrebat de jurnaliști ce se întâmplă dacă un credincios se îmbolnăvește de COVID-19. „Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu” a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

„Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare, a venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Nu există sănătate publică, omul se îmbolnăvește mai întâi înăuntru, în suflet. Dacă sufletul este trist, orice tristețe aduce boală. Eu sunt contrariat de ce suntem obligați să stăm în frig la slujbe, în afară de ziua Sfântului Andrei. Nu ai cum să-i pui pe credincioși afară, decât dacă vrei să-i extermini, eu nu vreau să-i extermin pe credincioși”, a spus IPS Teodosie, potrivit Digi24.

În urma contestației reprezentantului Bisericii, instanța a stabilit că pelerinajul la peștera Sfântului Andrei să fie organizat doar cu localnicii din comuna Ion Corvin. Cu toate acestea, Arhiepiscopul Tomisului le-a cerut tuturor preoților și călugărilor din Constanța să meargă mâine la mănăstire.

În județul cu una dintre cele mai mari rate de infectare din țară, Biserica i-a chemat așadar pe credincioșii din toată țara la pelerinaj. Constanța înregistrează 7,58 de cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

În această dimineață, 130 de polițiști și jandarmi sunt prezenți în localitatea Ion Corvin, acolo unde are loc pelerinajul de Sfântul Andrei. Autoritățile au luat măsuri speciale pentru ca acestă slujbă să se desfășoare fără a pune în pericol sănătatea participanților. Totodată, forțele de ordine nu îi împiedică pe enoriași să meargă la pelerinaj, dar îi avertizează că vor fi amendați.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *