Image default
Actualitate

România NU intră în carantină după alegeri, spune premierul Orban

România nu va intra în carantină după 6 decembrie, iar asta este o „minciună gogonată” din partea adversarilor politici, a spus premierul Ludovic Orban. Măsurile sanitare nepopulare luate de guvern au dat rezultate, a mai spus prim-ministrul.

Ludovic Orban a explicat că adversarii politici ai PNL au lansat zvonul că România va intra în lockdown, deci în carantină totală, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Este doar o „minciună gogonată” a reacționat Orban, invitat duminică seara la RTV.

Măsurile sanitare, așa nepopulare cum au fost, au dat rezultate și aceasta este prima săptămână în care avem un trend descendent al cazurilor zilnice de COVID-19, a mai spus premierul.

„Adversarii noștri au lansat un zvon care, din păcate, văd că prinde, că după 6 decembrie urmează lockdown. E o miniună gogonată.

Am avut un moment dificil. Aproape 10 zile de trend crescător, îngrijorător. Noi am suplimetat restricțiile, am luat decizia nepopulară de a suspenda o vreme activitatea în piețe, am decis organizarea învățământului în sistem online și restul măsurilor.

Rezultatul acestor măsuri se simte. Am dispus carantinarea în multe localități. S-a oprit trendul de creștere. Săptămâna aceasta e un trend în scădere a numărului de infectări”, a adăugat prim-ministrul.

Săptămâna trecută, și președintele Klaus Iohannis a spus că România nu va intra în carantină după data de 6 decembrie.

„Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri”, a spus președintele într-o conferință de presă.

„Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele României a prezentat mai multe grafice care arată că în orașele și municipiile în care a fost impusă carantina locală, numărul cazurilor noi a scăzut semnificativ după o săptămână, în medie.

Related posts

Marcel Ciolacu, atac la președintele Iohannis, după alegeri: „Votul este cea mai aspră palmă democratică pentru un președinte”

Constantinescu Gabriel

S-au instalat primele rachete Patriot în România. Ludovic Orban spune că cetățenii sunt mai bine apărați

Constantinescu Gabriel

Cum arată staff-ul de campanie PNL, pregătit pentru alegerile din 27 septembrie. Dan Motreanu și Raluca Turcan au primit funcții cheie

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment