Image default
Actualitate

Klaus Iohannis: Să fie clar! România NU va intra în carantină după alegeri

România NU va intra în carantină după alegerile din 6 decembrie, dă asigurări președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a explicat că nu este nevoie de lockdown la nivel național, pentru că a funcționat carantina zonală în localitățile cu rată mare de infectare.

„Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri”, a spus președintele într-o conferință de presă.

„Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional”, a mai spus Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

„Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor.

Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute”, a spus președintele.

România NU va intra în carantină după alegerile din 6 decembrie. Președintele României a prezentat mai multe grafice care arată că în orașele și municipiile în care a fost impusă carantina locală, numărul cazurilor noi a scăzut semnificativ după o săptămână, în medie.

Related posts

Legea educației sexuale, contestată de președintele Iohannis la Curtea Constituțională. Este neclară în multe privințe

Marcel Ciolacu: „Iohannis nu se poate ridica la nivelul gravităţii momentului pe care îl traversăm”

Andrada Ionescu

Spațiile din cazare din mânăstiri ar putea fi folosite ca centre de carantină. Solicitarea a fost făcută de ministrul desemnat al finanțelor

Constantinescu Gabriel

Legea dublării alocațiilor, retrimisă în Parlament de Klaus Iohannis. Calendarul majorării acestora

Constantinescu Gabriel

Legea instituirii carantinei va fi aplicată de marți. Ce etape sunt necesare pentru internarea și carantinarea forțată a bolnavilor care refuză acest lucru

Laura Codruța Kovesi a fost demisă abuziv din fruntea DNA. CEDO i-a dat dreptate

Constantinescu Gabriel

1 comment

România nu va intra în carantină după 6 decembrie spune Orban 30 noiembrie 2020 at 11:14

[…] trecută, și președintele Klaus Iohannis a spus că România nu va intra în carantină după data de 6 […]

Reply

Leave a Comment