Image default
Actualitate

Klaus Iohannis: Să fie clar! România NU va intra în carantină după alegeri

România NU va intra în carantină după alegerile din 6 decembrie, dă asigurări președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a explicat că nu este nevoie de lockdown la nivel național, pentru că a funcționat carantina zonală în localitățile cu rată mare de infectare.

„Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri”, a spus președintele într-o conferință de presă.

„Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional”, a mai spus Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

„Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor.

Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute”, a spus președintele.

România NU va intra în carantină după alegerile din 6 decembrie. Președintele României a prezentat mai multe grafice care arată că în orașele și municipiile în care a fost impusă carantina locală, numărul cazurilor noi a scăzut semnificativ după o săptămână, în medie.

Related posts

George Maior și Emil Hurezeanu, rechemați la post de președintele Klaus Iohannis. Lista completă a reprezentanților diplomatici eliberați din funcție

Constantinescu Gabriel

Klaus Iohannis: Preşedintele României nu poate fi cenzurat politic, indiferent că le place sau nu pesediştilor, am să fac evaluări

Andrada Ionescu

Vosganian: România n-a obținut nicio victorie la Bruxelles

Alina Angelescu

1 comment

România nu va intra în carantină după 6 decembrie spune Orban 30 noiembrie 2020 at 11:14

[…] trecută, și președintele Klaus Iohannis a spus că România nu va intra în carantină după data de 6 […]

Reply

Leave a Comment