Image default
Actualitate

Guvernul nu va tăia salarii și pensii, spune Ludovic Orban. Ce îi așteaptă însă pe angajații la stat

Salariile și pensiile nu vor fi tăiate, a dat asigurări premierul Ludovic Orban, ba chiar vor exista creșteri atunci când economia o va permite. Între timp, pentru ușurarea efortului bugetar, vor fi dați afară salariații care nu muncesc. „Mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba” a spus premierul.

Ludovic Orban a explicat deficitul bugetar de 9,1% de la moștenirea cifrei de 4,6% de la vechea guvernare social-democrată. Restul a fost generat de cheltuielile neprevăzute apărute odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus.

„La noi, creşterea deficitului este mai mică decât creşterea deficitului în alte ţări europene. Inclusiv dinamica Produsului Intern Brut raportat la media europeană ne plasează cu 2,4% PIB într-o situaţie mai bună decât media europeană. În România, de exemplu, a crescut salariul mediu net”, a precizat Orban, potrivit B1TV.

Dacă salariile și pensiile nu vor fi tăiate, în schimb, premierul a vorbit despre o reducere a aparatului bugetar. Orban a spus că oamenii care nu-și fac treaba trebuie să plece, iar întregul proces de la nivelul instituțiilor publice trebuie debirocratizat și digitalizat.

„Nu există tăiere, dacă va fi necesar, vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare, oricum trebuie să facem un audit, o evaluare a instituţiilor publice şi, în mod evident, e posibil să fie redus numărul de angajaţi în sectorul public”, a declarat Orban.

El a ținut apoi să le transmită bugetarilor care își fac treaba că nu au de ce să se îngrijoreze: „Să stea liniştit orice angajat dintr-o instituţie publică care-şi face treaba, nu e în pericol. Sunt în pericol unii care au fost obişnuiţi să se facă că muncesc, nu cei care-şi fac treaba”.

Related posts

Mall-urile se redeschid parțial după 15 iunie. Ludovic Orban a explicat care este condiția

Constantinescu Gabriel

De ce nu a votat ALDE starea de alertă

Alina Angelescu

Ludovic Orban este supus presiunilor în PNL pentru anularea amenzilor prin ordonanță de urgență. Cum a reacționat premierul

1 comment

Recalcularea pensiilor „pe bază de contributivitate”, făcută de o comisie 24 decembrie 2020 at 17:33

[…] timp voi fi ministrul Muncii, nu voi intra în niciun fel de speculaţii privind regimul de calcul al pensiilor, momentul majorărilor şi aşa mai departe, pentru că ele creează o aşteptare uriaşă în […]

Reply

Leave a Comment