IPS Teodosie nu mai închide biserici din cauza restricțiilor COVID promovate de autorități. Arhiepiscopul Tomisului a declarat fățiș că nu va respecta nici de acum înainte deciziile autorităților, mai ales dacă vine vorba de slujbele ținute în lăcașele de cult. În eparhia sa, adică zona județului Constanța, nu se va mai închide nicio biserică, a promis IPS Teodosie.

„Biserica nu se va mai închide. Eu nu voi mai închide nicio biserică, indiferent de ce ordin va veni. Biserica este a lui Hristos! Mă simt ca la 20 de ani”, a declarat ÎPS Teodosie.

IPS Teodosie nu mai închide biserici din cauza restricțiilor COVID. Declarațiile Arhiepiscopului vin în aceeși zi în care în spațiul public au apărut informații despre plângerea penală depusă împotriva lui de un cetățean, pentru că ar fi pus în pericol câteva mii de credincioși la pelerinajul de Bobotează.

PS Teodosie a dezvăluit că în cadrul Bisericii Ortodoxe Române s-a decis întocmirea unor liste cu preoții care vor să se vaccineze anti-COVID, la solicitarea autorităților sanitare. El însă „nu obligă pe nimeni”

„Ni s-a cerut, în două zile, să spunem câți preoți se vaccinează. Nu putem spune în două zile, avem nevoie de o săptămână. Nu voi obliga pe nimeni. Ni s-a cerut cum se vaccinează preoții. Eu nu sunt în cunoștință de cauză ca să oblig pe cineva. Am consultat mulți specialiști și sunt reținuți”, a spus ierarhul.

IPS Teodosie are o plângere penală pe numele său pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, care invocă atitudinea constantă a acestuia de contestare a măsurilor autorităților pe perioada pandemiei de coronavirus. Un cetățean a depus-o miercuri, chiar în timpul slujbei de Bobotează de la Constanța în care s-au înghesuit mii de oameni.

Plângerea penală a fost depusă la Poliția Județeană Constanța și a fost trimisă joi Parchetului Curții de Apel, după slujba de Bobotează la care au fost prezenți peste 3.000 de oameni.

În timpul slujbei, IPS Teodosie a luat în râs și vaccinul anti-coronavirus

„(Tinerii care s-au aruncat să recupereze cruciile aruncate în mare, n.r.) au făcut vaccinul anti-coronavirus, înotând în mare. Este cel mai natural și cel mai sănătos vaccin. Prin acestă sfințire ați primit arvuna sănătății. Ce era dacă stăteam acasă sau speriați pe undeva?! Eu vă mulțumesc ca m-ați ascultat și ați venit aici…Nădăjduim să se depărteze toată boala, cum spune rugăciunea. De la suflet vine sănătatea trupului”, le-a spus Teodosie credincioșilor.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul