IPS Teodosie are o plângere penală pe numele său pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, care invocă atitudinea constantă a acestuia de contestare a măsurilor autorităților pe perioada pandemiei de coronavirus. Un cetățean a depus-o miercuri, chiar în timpul slujbei de Bobotează de la Constanța în care s-au înghesuit mii de oameni.

Plângerea penală a fost depusă la Poliția Județeană Constanța și a fost trimisă joi Parchetului Curții de Apel, după slujba de Bobotează la care au fost prezenți peste 3.000 de oameni, potrivit hotnews.ro.

Mii de persoane au participat la slujba de Bobotează oficiată de ÎPS Teodosie și un sobor de 20 de preoți la Constanţa.

Încă de la primele ore ale dimineții, jandarmii au montat garduri pentru ca oamenii să păstreze distanța fizică, dar mii de credincioși au venit să asiste la slujbă și au stat înghesuiți, umăr la umăr, timp de aproape două ore. Nu toți au purtat mască de protecție, dar numărul maxim cerut de jandarmerie, a fost depășit.

Arhiepiscopia Tomisului consideră plângerea penală ca neîntemeiată, reprezentanții acesteia spunând că IPS Teodosie nu putea să le impună credincioșilor respectarea măsurilor de protecție, se arată într-o postare pe Facebook a instituției de cult.

IPS Teodosie are o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Argumentele Arhiepiscopiei Tomisului:

“1. Conform legislației, pelerinajele și procesiunile religioase sunt permise.

2. La eveniment au fost prezenți polițiști și jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare.

3. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu poartă răspunderea păstrării distanței fizice sau a purtării măștii din partea participanților la slujbă, aceste responsabilități fiind ale fiecărui participant în parte”.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul