Plata ajutorului social a fost suspendată la refuzul muncii în comunitate
Plata ajutorului social a fost suspendată la refuzul muncii în comunitate

Plata ajutorului social a fost suspendată pentru persoanele care au refuzat să muncească în folosul comunității, în Adjud. 18 persoane nu mai primesc ajutor social pentru că refuză orele obligatorii de muncă, iar dacă situația se va întinde pe trei luni, atunci ei nu vor mai putea să mai ceară primăriei să le plătească venitul minim garantat timp de un an de zile.

Primarul Florin Nechifor a declarat că a decis ca beneficiarii de ajutor social să ajute, încă din prima zi a anului, muncitorii de la spaţii verzi şi salubritate pentru a asigura curăţenia localităţii.

„Din păcate, însă, o parte dintre cei care pot beneficia de acest venit minim garantat nu vor să înţeleagă că noi, cetăţenii, avem şi obligaţii pe lângă drepturile garantate de stat, una dintre obligaţiile dânşilor fiind aceea de a presta câteva ore de muncă în folosul comunităţii. Conform legii, urmarea firească a acestei atitudini a fost sistarea plăţii venitului minim garantat încă din lunile noiembrie şi decembrie ale anului trecut pentru 18 dintre dânşii”, a declarat Florin Nechifor, primarul municipiului Adjud, Vrancea, potrivit Digi24

Plata ajutorului social a fost suspendată și ar putea chiar să fie oprită. Potrivit edilului, în situaţia în care, într-un interval de 3 luni de la sistarea plăţii, persoana în cauză refuză să efectueze acţiunile sau lucrările de interes local, aceasta îşi pierde dreptul de a solicita venitului minim garantat timp de 12 luni.

În prezent, 70 de locuitori ai oraşului care primesc ajutor social sunt apţi de muncă şi au de efectuat în această lună un total de 1.046 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Reprezentanţii Primăriei Adjud precizează că 43 de dosare se referă la persoane care, conform legii, nu sunt apte de muncă, deoarece depăşeşc vârsta standard de pensionare sau asigură creşterea şi îngrijirea unui copil în vârstă de până la 7 ani.

Leave a comment

Lasă un răspuns