Alexandru Cumpanașu a avut jandarmi de pază, de la Brigada Specială
Alexandru Cumpanașu a avut jandarmi de pază, de la Brigada Specială

Cumpănașu a avut jandarmi de pază, care i-au asigurat protecția timp de trei luni. Serviciile oferite lui Cumpănașu au costat 400.000 de lei, iar Corpul de Control al Ministerului de Interne face verificări la Jandarmeria Română.

În perioada august- octombrie 2019, în urmă cu un an și jumătate, la o lună după cazul Caracal, Alexandru Cumpănașu, care era și candidat la președinția României, se plângea că a primit mai multe amenințări.

La acel moment s-a plâns de acest lucru atât în presă, cât și la fostul ministru de Interne Mihai Fifor.

Deși ar fi existat un dosar penal în ceea ce privește presupusele amenințări, cu toate acestea, la acel moment Alexandru Cumpănașu a primit protecție din partea Ministerului de Interne.

Cumpănașu a avut jandarmi de pază. Cumpănașu avea o gardă de corp formată din lucrători de la Brigada Specială de Intervenție și beneficia pentru deplasări de o mașină de protocol, relatează Digi24.

Dezvăluirile apar și într-un raport al Curții de Conturi, întocmit după un control la Jandarmeria Română în vara anului trecut, iar acest raport a fost trimis de Curtea de Conturi la MAI în decembrie 2020, pentru verificări suplimentare.

Acum, noul ministru de Interne a decis să trimită Corpul de Control la Jandarmerie pentru a verifica legile conform cărora a primit Alexandru Cumpănașu protecție.

Poliția Capitalei și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 din București au început urmărirea penală in rem pentru acuzația de incitare la ură și discriminare față de profesori după ce Alexandru Cumpănașu a postat zeci de clipuri video pe rețeaua socială TikTok.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat la data de 06.01.2021 un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitarea la ură sau discriminare, faptă prevăzută de art. 369 Cod penal, urmărirea penală fiind începută in rem.În fapt, s-a reținut că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secției 16 Poliție, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *