Cazul Alexandru Cumpănașu: Dosar penal in rem în cazul clipurilor publicate pe TikTok!

Alexandru Cumpănașu, dosar penal in rem! Poliția Capitalei și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 din București au început urmărirea penală in rem pentru acuzația de incitare la ură și discriminare față de profesori după ce Alexandru Cumpănașu a postat zeci de clipuri video pe rețeaua socială TikTok.

Dosar penal în cazul clipurilor publicate de Alexandru Cumpănașu

Surse juridice au declarat pentru GÂNDUL.RO că procurorii vor descărca înregistrările publicate de Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok, în condițiile în care există posibilitatea ca acesta să le șteargă. De asemenea,  fiecare filmuleț va fi analizat și se va încerca identificare unor potențiale victime din rândurile profesorilor, care vor fi chemate la audieri. Totodată, minorii ar urma să fie chemați la audieri în calitate de martori potrivit legii.

”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat la data de 06.01.2021 un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitarea la ură sau discriminare, faptă prevăzută de art. 369 Cod penal, urmărirea penală fiind începută in rem.În fapt, s-a reținut că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secției 16 Poliție, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice”, se arată în comunicat.

„În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secției 16 Poliție, din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, cauza fiind în faza administrării probatoriului.Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție”, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Leave a comment

Lasă un răspuns