ISC
ISC mi-a ars două amenzi pentru că nu am prelungit/reînnoit două certificate de urbanism”, a anunțat primarul sectorului 6.
Ciprian Ciucu a fost amendat de Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) cu 10.000 de lei. Motivul: primarul nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor turnuri în Parcul Grozăvești.
Vechile certificate au fost eliberate de către fosta administrație. Însă, între timp, PUZ-ul în baza căruia au fost emise a fost anulat definitiv în instanță. Unul dintre motive a fost chiar schimbarea regimului de construire în Parcul Grozăvești.
Mi se pare aiurea să fiu obligat să prelungesc certificatele de urbanism emise în baza PUZ-ului anulat. (…)
În interpretarea ISC a Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, deoarece procesul de autorizare a fost inițiat anterior anulării PUZ-ului Sectorului 6, aș fi obligat să emit automat prelungirea. Apoi, ar urma, automat, să fiu obligat să emit autorizația de construire. Am spus-o repetat: voi proteja interesul public, spațiul verde, urbanismul de calitate cu toate forțele mele„, a declarat primarul Ciprian Ciucu.
Primarul amendat de ISC spune că „răul a fost deja făcut în multe situații, iar în capul meu se sparg PUZ-uri și PUD-uri votate iresponsabil în mandatele anterioare. Sunt multe! Până acum, am păzit ce am putut păzi, de acum vor începe să vină după mine. Nu-i nimic, pentru mine este important să am dreptatea și pe dumneavoastră de partea mea”.
Cele două certificate de urbanism prevăd construirea în Parcul Grozăvești a unor blocuri cu peste 20 de etaje.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *