Denis Ilinescu, Lucian Bode, Nicolae Ciuca

Toată suflarea liberală a umplut rețelele de socializare cu osanale ridicate noului președinte al tineretului de la PNL București. După niște alegeri fără contra-candidat, tinerii liberali au ales conducătorul în filiala cea mai puternică din țară. Alegerile s-au desfășurat în prezența generalului Nicolae Ciucă, premierul României.

Denis Ilinescu, „urmașul” Brătienilor ridicat de DIICOT

Ilinescu Andrei Denis a fost ales de tinerii liberali să-i conducă. Propus de viceprimarul Bucureștiului, Stelian Budjuveanu și susținut de șeful PNL București, Ciprian Ciucu, tânărul nu a avut nicio emoție la alegeri.

Alegerea arată criza de resursă umană prin care trece Partidul Național Liberal. Ilinescu a fost reținut în 2018 pentru posesie de stupefiante. Pe 12 iulie 2018 erau depuse la camera de corpuri delicte a Poliței Române drogurile găsite asupra tânărului președinte al liberalilor din București.

După trei luni, procurorii de la DIICOT au considerat că Denis Ilinescu nu este totuși un infractor periculos și au decis să nu continue urmărirea penală. Procurorii au înregistrat cererea la Tribunalul Municipiului Bucrești pe data de 18.10.2018 și s-a format dosarul nr. 34726/3/2018.

La 12 zile de la înregistrare dosarul a primit deja termen și s-a soluționat favorabil. Durata „procesului” este fabulos de scurtă într-o țară în care există cazuri care se prescriu după ani de judecată și anchetă.

Iertat de pușcărie, dar cu marijuana confiscată

În ianuarie 2019, numele lui Denis Ilinescu a mai apărut într-un dosar la Tribunalul București. Judecătorii de la Secția I – Penală înregistrau dosarul nr. 2715/3/2019. În această cauză, DIICOT solicita confiscarea de la liberalul Ilinescu a stupefiantelor confiscate în primul dosar.

Judecătorii au decis pe 5 martie 2019 să confiște drogurile pe care poliția le găsise în posesia lui Denis Ilinescu. Stupefiantele se aflau la acel moment la camera de corpuri delicte a IGPR.

Surprinzător, dosarele în care Ilinescu a scăpat de droguri în ritm accelerat au fost șterse de pe portalul Ministerului Justiției. Lumea Politică a intrat totuși în posesia lor.

ilinescu dosar droguri

Denis Ilinescu – dosar penal și pentru conducere fără permis

Noul lider al TNL București nu a avut o „încleștare” cu legea accidental. În 2020 el a fost cercetat de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1. Atunci, tânăra speranță a politicii a fost conducere fără permis.

Deși pușcăriile sunt pline de oameni simpli aflați în aceiași situație, procurorii a decis să renunțe la urmărirea penală a tânărului politician prin ordonanța 8047/P/2020.

În 23 martie 2021 a fost înregistrat la Judecătoria Sector 1 dosarul nr. 11057/299/2021 prin care se cerea confirmarea ordonanței dată de procurori. Peste exact o lună, judecătorii acceptau ca liberalul Denis Ilinescu să scape de dosarul penal.

denis ilinescu cicu budjuveanu
Premierul Nicolae Ciucă, ministrul de Interne, Nicolae Bode, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu și viceprimarul Bucureștiului, Stelian Budjuveanu îl susțin pe Ilinescu la alegerile de la TNL București. Să fie aceasta cheia succesului tânărului liberal și în slalomul printre dosarele penale în care a fost cercetat?

Ministerul Administrației și Internelor nu poate comenta politica ministrului Bode

Denis Ilinescu a ales să ignore solicitările pentru un punct de vedere referitor la situația încurcată în care se află. Nu am putut să aflăm de la el dacă drogurile sunt o problemă frecventă sau dacă legea are un fel aparte de a interacționa cu politicienii.

Noul președinte al TNL București nu a dorit să ne spună nici dacă a ajuns să fie ales din cauză că organizația liberală este într-o criză atât de mare de resurse umane încât numai un băiat cu schelete a putut fi ales pentru a ieși, cât de cât în față.

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.

Am solicitat un punct de vedere de la Ministerul Afacerilor Interne. Am făcut asta pentru că ministrul Lucian Bode era prezent la eveniment. Practic, șeful polițiștilor care l-au anchetat pe Denis Ilinescu a venit să-l susțină pe acesta.

Oficialii MAI au spus că „nu au putut să-l contacteze” pe Bode și nu pot să comenteze ce face șeful lor atunci când este la partid. Alăturarea șefului de la Interne cu persoane dubioase reprezintă cel puțin un risc de securitate cu privire la activitatea oamenilor legii.

Nu știm dacă generalul Nicolae Ciucă avea cunoștință despre calitățile incontestabile speranței politicii liberale din București.

Coleg de filială cu nașul interlopului Fardin Amet

Denis Ilinescu, cel pe care liberalii l-au considerat cel mai bun pentru a fi liderul organizației de tineret din București provine de la PNL Sector 4. Este vorba despre filiala care a numit un secretar general filmat în ipostaze indecente în Piața Revoluție. Tot de acolo provine și șoferul de autobuz care a sponsorizat PDL-ul cu un miliard și jumătate de lei vechi.

Cea mai expresivă situație care portretizează criza de identitate și resursă umană a liberalilor este faptul că prim-vice la PNL Sector 4 este Silviu Mototolea, nașul interlopului Fardin Amet. Acesta este cel mai violent interlop din Clanul Sportivilor și așteaptă definitivarea unei condamnări de 12 ani dictată de Tribunalul București într-un dosar de omor.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *