O confruntare militară directă Rusia-NATO-Aliați este aproape
O confruntare militară directă Rusia-NATO-Aliați este aproape

O confruntare militară directă Rusia-NATO-Aliați este aproape, amenință purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova. Aceasta va fi „un conflict armat direct între puteri nucleare” a declarat Maria Zaharova.

Zaharova a continuat marți seria de amenințări la adresa occidentalilor, care-i ajută pe ucraineni să-și apere țara de invadatorii ruși.

„Washingtonul şi aliaţii săi balansează periculos pe marginea unei confruntări militare deschise cu Rusia, tot provocând agravarea crizei ucrainene şi declanşând o confruntare hibridă feroce cu noi. Asta înseamnă un conflict militar direct între puteri nucleare”, a afirmat Zaharova, potrivit DPA, citată de B1TV.

Aceasta e încă una din numeroasele declarații prin care oficialii ruși dau vina pe occidentali pentru criza de securitate, deși Rusia a invadat Ucraina, iar Vestul nu face decât să-i ajute pe ucraineni să se apere.

Zaharova a spus clar că un astfel de conflict între puteri prezintă „riscul unei escaladări nucleare”.

Specialiștii în propagandă denunță ”propaganda”

„Partidul de guvernământ din Japonia preferă să nu vadă politica destabilizatoare a patronului său american”, a mai transmis Zaharova, în replică la declarațiile premierului japonez Fumio Kishida, potrivit căruia există un pericol real ca Rusia să folosească arme nucleare în Ucraina.

Ea s-a arătat apoi revoltată că Rusia e prezentată ca fiind „o ţară care ameninţă cu arme nucleare”.

Purtătoarea de cuvânt a spus că Rusia are o poziție prin care urmărește dezescaladarea situației, dar aceasta e „distorsionată în scopuri propagandistice” prin tentative „absolut inacceptabile”.

Maria Zaharova a mai susținut că declarațiile premierului nipon sunt cu atât mai condamnabile cu cât „principalele riscuri nucleare sunt generate tocmai de patronul Japoniei, SUA”.

Ea a mai dat de înțeles că japonezii nu au nicio problemă să lanseze declarații „provocatoare” la adresa Rusiei dat fiind că stau sub „umbrela nucleară” a Statelor Unite.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *