Iulian Bulai îl avertizează pe Nelu Tătaru. Deputatul USR este îngrijorat de situația actuală din Moldova. “Situația este scăpată de sub control la Neamț. 167 de cazuri covid-19 la Centrul pentru persoane cu handicap Păstrăveni si 32 de cazuri la centrul Sancta Maria din Piatra Neamț. Situația curentă este datorată neglijenței locale si a celei centrale. Cu toate că Suceava si Neamț reprezintă cumulat cel mai mare focar din țară, testările pentru covid 19 au fost prea puține în ultimele două luni. Aproximativ 10% din totalul național.”, spune acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Bulai face apel la actualul ministru al Sănătății. “Domnule ministru, testați masiv oamenii din Moldova. În special cele două focare recent descoperite în județul Neamț. Si depolitizați DGASPC-urile.”, continuă acesta. El chiar solicită carantinarea întregii localități. Iulian Bulai adaugă că Ionel Arsene nu va putea face față acestei situații.

Deputatul USR remarcă faptul că pe perioada pandemiei PSD nu a reușit local să facă un spital modular de campanie. Pe de altă parte, acesta spune că PNL investește în continuare în infrastructura medicală din marile centre urbane din alte zone, dar nu în Moldova.

Iulian Bulai îl avertizează încă o data pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. “Vă asteptăm urgent la Neamț, domnule ministru Tătaru. Dacă nu acționați acum, vom avea aici o situație ca la Suceava.”, încheie deputatul.

Leave a comment

Lasă un răspuns