Joe Biden s-a întâlnit cu Maia Sandu la Varșovia, unde președinta Republicii Moldova s-a dus pentru a cere asistența americană pentru stabilitatea țării. Maia Sandu a dezvăluit recent un atac concertat asupra instituțiilor țării, venind de la forțe ruse infiltrate printre manifestanți, care aveau de gând să răstoarne puterea de la Chișinău.

Joe Biden și Maia Sandu au discutat despre asistența acordată de Washington, transmite CNN, preluat de B1TV. Liderul american a transmis un mesaj de susținere pentru Republica Moldova și Maia Sandu și cu ocazia discursului istoric pe care l-a susținut în capitala Poloniei.

„În cadrul întrevederii, Joe Biden a scos în lumină asistența pe care o acordă Statele Unite pentru „a ajuta (n.r. – Republica) Moldova să își consolideze reziliența politică și economică, inclusiv agenda sa de reformă democratică și securitatea energetică, și pentru a răspunde efectelor războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, se arată în comunicatul Casei Albe.

Întâlnirea a venit în contextul în care șeful diplomației americane, Antony Blinken, afirma recent că SUA au o „îngrijorare profundă” în ceea ce privește eforturile Rusiei pentru destabilizarea guvernului din Republica Moldova. Maia Sandu afirma săptămâna trecută că Moscova ar plănui o lovitură de stat la Chișinău.

Despre susținerea SUA pentru Republica Moldova a vorbit și eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, marți seară, într-o intervenție la Știrile B1 TV. Întrebat ce semnal a transmis Biden, el a spus: „Un semnal cât se poate de puternic și de clar pentru Putin – să își ia gândul de la Republica Moldova, pentru că Republica Moldova va fi susținută necondiționat de Statele Unite, de Uniunea Europeană, de NATO. Asta trebuie să înțeleagă Putin”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *