Joe Biden va fi cel mai bătrân președinte al Americii, o situație delicată
Joe Biden va fi cel mai bătrân președinte al Americii, o situație delicată

Președintele american Joe Biden a dat luni noapte un nou mesaj de sprijin pentru Ucraina, anunțând că Washingtonul va ajuta în continuare Kievul cu arme, bani și provizii.

„Ne vom asigura că Ucraina are arme să se apere împotriva invaziei forțelor ruse. Vom timite bani, mâncare și ajutoare pentru a salva viețile ucrainenilor. Vom primi refugiați ucraineni cu brațele deschise”, a transmis Joe Biden pe pagina oficială de Facebook a președinției.

Senatul Statelor Unite a votat joia trecută un pachet bugetar de 1,5 trilioane de dolari pentru executivul american, în care sunt incluse și 13,6 miliarde de dolari ce urmează să ajungă în Ucraina ca sprijin financiar pentru această țară care înfruntă invadatorii ruși de mai bine de două săptămâni.

Statele Unite au trimis numeroase transporturi de arme către Ucraina, dar au precizat că nu vor participa cu trupe militare și, de asemenea, au respins orice idee de a institui o zonă de excludere aeriană deasupra ucrainei, lucru care ar putea echivala, în viziunea administrației americane, cu începutul celui de-al treila Război Mondial.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *