Președintele Joe Biden a vorbit, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, alături de liderul ucrainean Volodimir Zelenski, la Casa Albă. Din greșeală, acesta a pronunțat greșit cuvântul ”ucrainean”, înțelegându-se cu totul altceva.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se află la Washington la invitația lui Biden.

Această vizită în Statele Unite a fost a doua de la preluarea mandatului și prima de la începutul operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina, potrivit Agerpres.ro.

Ținând discursul care includea sprijinul bugetar al SUA pentru Kiev, Biden nu a putut pronunța corect expresia „poporul ucrainean”, înțelegându-se „popor uranian” sau „popor iranian”.

Serviciul de presă de la Casă albă a lansat ulterior transcrierea oficială a discursului președintelui, care indica faptul că a rostit ”uranian”, potrivit WhiteHouse.gov.

De asemenea, nu e prima gafă de genul făcută de liderul SUA.

În luna martie, în timp ce ținea un alt discurs în fața Camerei Reprezentanților și a Senatului, Biden a făcut cam aceeași greșeală.

Atunci, președintele Biden a confundat aceeași frază, spunând ”poporul iranian”.

Biden confundă și numele țărilor

Este deja cunoscut faptul că Biden este renumit și pentru nenumăratele lui greșeli de limbă, de care uneori chiar el însuși face haz de necaz.

Nici numele țărilor nu au scăpat de pronunția greșită lui Joe Biden.

De exemplu, în timpul unei călătorii la un summit cu liderii țărilor Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est în noiembrie, Biden a confundat de două ori Cambodgia cu Columbia.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *