Joe Biden a fost huiduit puternic în timpul unui discurs în Camera Reprezentanților. Republicanii i-au dat o reacție de blam după ce a anunțat că aceștia vor să elimine unul din ajutoarele sociale, vorbind și despre datoriile acumulate de administrația Trump.

Unii dintre prietenii mei republicani vor să ia economia ostatică, ceea ce înțeleg, dacă nu sunt de acord cu planurile lor economice” a declarat Biden. „Toți ar trebui să știți care sunt aceste planuri.

În loc să îi facă pe cei bogați să plătească partea lor echitabilă, unii republicani, unii republicani vor ca Medicare și ajutoarele sociale să dispară”. (..) „Nu spun că este vorba de o majoritate”.

Această afirmație a fost întâmpinată cu huiduieli, legislatorii fluturându-și mâinile și dând din cap.

Biden se referea probabil la o propunere de agendă introdusă anul trecut de senatorul Rick Scott, republican din Florida, care a sugerat: „Toată legislația federală expiră în 5 ani. Dacă o lege merită păstrată, Congresul o poate adopta din nou”.

Reprezentanta Marjorie Taylor Greene, republicană din Georgia, a fost văzută strigând „Mincinosule!” către președinte, potrivit presei internaționale, citată de B1TV.

Propunerea lui Scott a fost respinsă pe scară largă chiar și de republicani.

Înainte de asta, primele huiduieli la s-au auzit în momentul în care Biden a menționat valoarea datoriei adăugate de administrația Trump.

Aproape 25% din întreaga datorie națională, care a avut nevoie de peste 200 de ani pentru a se acumula, a fost adăugată doar de o singură administrație – ultima”, a spus Biden, în timp ce republicanii vociferau. „Acestea sunt faptele. Verificați. Verificați-le”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *