Cofondatorul Pink Floyd, Roger Waters, a fost solicitat să reprezinte Rusia în cadrul unei reuniuni de miercuri al Consiliului de Securitate al ONU, iar solicitarea, de altfel serioasă, a Rusiei, a fost primită cu râsete de reprezentanții occidentali.

Moscova a solicitat reuniunea, tema fiind livrarea de arme către Ucraina din partea țărilor aliate.

Diplomația rusă era serioasă. Cine urmează? Mr. Bean?”, a fost replica amuzată a unui diplomat al Consiliului de Securitate al ONU, relatează Reuters, potrivit B1TV.

Roger Waters a fost criticat de susținătorii Ucrainei când a publicat o scrisoare deschisă pe site-ul său, în septembrie, către prima doamnă ucraineană Olena Zelenska, în care pleda împotriva aprovizionării occidentale cu arme către Kiev.

Să vedem ce va spune. El are o poziție și o veți auzi mâine”, a declarat ambasadorul rus al ONU, Vassily Nebenzia, neputând, la rândul său, să își rețină râsul: „Poate că ne va cânta și nouă”, a adăugat acesta.

Consiliul de Securitate format din 15 membri s-a reunit de zeci de ori după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, anul trecut; nu a putut să ia vreo măsură deoarece Rusia este putere de veto, împreună cu Statele Unite, China, Marea Britanie și Franța.

Roger Waters s-a mai remarcat în trecut prin simpatiile sale pro-Putin, s-a poziționat împotriva agresiunii Israelului în teritoriile palestiniene sau cu declarațiile sale pro-Beijing în privința Taiwanului, menționează Billboard.

De-asemenea, concertele lui Roger Waters în Polonia au fost anulate anul trecut, după criticile privind livrările de arme occidentale către Ucraina.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *