O fetiță prinsă sub dărâmături după cutremurul care a lovit Turcia și Siria și-a protejat frățiorul mai mic timp de 36 de ore, până ce amândoi au fost salvați. Fetița de șapte ani, din Siria, spune într-o înregistrare video la fața locului că e gata să devină „sclava” celor care o vor salva.

Fetița de 7 ani din nordul Siriei și frățiorul ei mai mic, prinși sub resturi de beton în cutremurul de luni dimineață, au fost salvați după 36 de ore. În tot acest timp, copila a acoperit fața fratelui ei și l-a mângâiat ușor pe cap.

Scoateți-mă de aici, voi face orice pentru voi. Voi fi servitoarea voastră”, le-a spus Mariam celor care se chinuiau să-i scoată de sub dărâmături. „Nu, nu”, i-a răspuns unul dintre salvatori, potrivit CNN preluat de B1TV.

După 36 de ore, în urale și aplauze, cei doi au fost scoși de sub betoane și transportați la spital, unde primesc îngrijiri medicale, informează CNN.

Numele frățiorului e Ilaaf, care înseamnă protecție.

De altfel, întreaga familie a fetiței a fost salvată. Mustafa Zuhir Al-Sayed a povestit că, sub dărâmături, au recitat Coranul și s-au rugat ca cineva să îi găsească.

Am simțit cum se zguduie pământul și au început să cadă bucăți peste noi, iar două zile am stat sub dărâmături. Am trăit un sentiment pe care nu-l doresc nimănui”, a spus bărbatul, care a mulțumit salvatorilor.

Nu a fost norocoasă și o familie din nord-vestul Siriei. Fetița nou-născută a fost scoasă de sub dărâmături și salvată, dar nimeni altcineva din familia ei nu a supraviețuit. Mama ei intrase în travaliu la scurt timp după cutremur și a născut înainte de a muri.

Numărul celor decedați în cele două cutremure majore produse luni a sărit de 8.000 în Siria și Turcia și e de așteptat ca bilanțul să crească semnificativ. Salvatorii depun eforturi supraomenești să scoată oamenii de sub dărâmături.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *