cutremur turcia luni 6 februarie 2023 815126

UPDATE: Bilanţul victimelor cutremurului produs luni dimineaţa în Turcia se modifică rapid. Peste 300 de persoane au murit în Turcia şi în Siria, anunţă autorităţile.

UPDATE: Preşedintele turc, Recep Erdogan, a scris pe Twitter: „Le transmit cele mai bune urări tuturor cetăţenilor noştri care au fost afectaţi de cutremurul care a avut loc la Kahramanmaraş şi s-a simţit în multe părţi ale ţării noastre. Toate unităţile noastre sunt în alertă sub coordonarea AFAD.

Echipele noastre de căutare şi salvare au fost trimise imediat în zonele afectate de cutremur. Ministerul nostru de Interne şi Sănătate, AFAD, guvernatorii şi toate celelalte instituţii şi-au început activitatea rapid.

Coordonăm şi lucrările iniţiate după cutremur. Sperăm că vom trece împreună de acest dezastru cât mai curând posibil şi cu cele mai mici pagube şi să ne continuăm munca”.


Aproape 1.000 de voluntari de căutare şi salvare sunt trimişi din Istanbul în regiunile afectate de cutremur din Turcia, potrivit guvernatorului Istanbulului, a declarat Ali Yerlikaya.

Acest lucru vine după ce agenţia de gestionare a dezastrelor din Turcia a solicitat sprijin internaţional pentru a-şi extinde eforturile de căutare şi salvare.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a zguduit Turcia şi Siria. Iniţial se vorbea despre zeci de victime, dar între timp au fost confirmate 195 de decese în cele două ţări, potrivit autorităţilor citate de Sky News.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat pe Twitter că „echipe de căutare şi salvare au fost trimise imediat” în zonele afectate de cutremur.

„Sperăm că vom trece împreună prin acest dezastru cât mai curând posibil şi cu cât mai puţine pagube”, a scris el.

Ministrul de interne Suleyman Soylu a declarat că „prioritatea este să scoatem oamenii prinşi sub clădirile ruinate şi să îi transferăm la spitale”.

Pagubele nu pot fi estimate, dar sunt foarte mari. Autorităţile regionale vorbesc de sute de case distruse sau avariate de cutremur.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *