Jurnalista care a intermediat interviul italienilor de la Rai Uno cu senatoarea Diana Șoșoacă, Delia Marinescu, a povestit, marți, pe pagina sa de Facebook, în detaliu cele petrecute în biroul senatoarei din România.
Delia Marinescu, jurnalista care colaborează cu Scena9 și a lucrat, în trecut, și la Libertatea, a fost audiată, marți, la Secția 1 de Poliție a Capitalei în calitate de martor pentru dosarul penal deschis pe numele lui Silvestru Șoșoacă, pentru ultraj împotriva polițistului agresat.
Aceasta a povestit marți seară, pe Facebook, întreaga desfășurare a incidentului petrecut vineri la cabinetul de avocatură al Dianei Șoșoacă, când ea și echipa de la Rai 1 ar fi fost încuiate în cabinet de către Diana Șoșoacă.
Despre interviul cu Diana Șoșoacă: „Am fost primiți cu un zâmbet larg și farfuriuțe de covrigei și alune”
Jurnalista a spus că Lucia Goracci voia să facă un reportaj despre pandemie în România și a întrebat-o dacă poate să fie „intermediar și traducător” pentru echipa ei. Aceasta spune că echipa a fost primită inițial de senatoare cu „un zâmbet larg și farfuriuțe cu covrigei și alune.” Goracci propune să înceapă interviul chiar acolo, în fața colajului.
Diana Șoșoacă aprobă, relatează Marinescu. „Schimbă câteva replici despre Covid-19 și arată la cameră un sac mare și negru de plastic, în care zice că sunt băgați oamenii omorâți.
– De cine? De pandemie! intervine Goracci. – Care pandemie, doamnă? Atunci tu și ea de ce nu ați murit? – Pentru că sunt vaccinată și port mască. Momentul în care a început scandalul Deși până acum vorbise cu Goracci în engleză, Șoșoacă ne anunță că vrea să continue în română, pentru că asta e limba noastră”, povestește Delia Marinescu, despre care spune că a fost momentul în care a început scandalul.
„Mă cheamă lângă ea și-mi zice sever să am grijă cum traduc, pentru că ea știe și engleză, și italiană și o să verifice. – O amenințați cumva? o întreabă Goracci. – Dacă nu vă convin condițiile, puteți să plecați, răspunde Șoșoacă. – Ok, atunci plecăm, spune Goracci, revoltată că senatoarea m-a amenințat. Mulțumim oricum pentru timpul acordat”, mai scrie Delia Marinescu.
Practic interviul nici nu a avut loc. În momentul în care au vrut să plece, Diana Șoșoacă a închis ușa cabinetului de avocatură și le-a cerut jurnaliștilor să se legitimeze, după care a sunat la 112.
„Eu, cameramanul sârb Miki Stojicic și editorul turc Sirdas Yildiz de la Rai rămânem încuiați în apartamentul-birou, împreună cu senatoarea, soțul ei și bărbatul nou venit. Șoșoacă ne filmează, și eu la fel. Mă amenință că o să plătesc pentru asta. Le cere străinilor să șteargă toată filmarea”, mai precizează aceasta. În momentul în care au venit polițiștii a izbucnit un nou conflict.
„Se întoarce și Goracci, care începe să filmeze scena și strigă să îi elibereze colegii. Silvestru Șoșoacă îi smulge telefonul din mână și masca de pe față, o lovește și sare la polițistul care se băgase între ei. «Silviu, încetează!», repetă Șoșoacă. Îmbrânceli, agitație, urlete. Senatoarea le zice polițiștilor să ne șteargă filmările și să ne rețină, că i-am fi furat din casă”. Am fost ținuți opt ore la poliție După ce conflictul a fost aplanat, aceasta împreună cu echipa de la Rai 1 au mers la poliție pentru a da declarații.
„Ne spun că am fost conduși acolo pentru că Diana Șoșoacă a reclamat că am intrat peste ea fără voia ei. Nu, le zice Goracci. Ea a venit de bunăvoie ca să facă plângere pentru că a fost agresată în timpul muncii ei de jurnalist. Nu a fost adusă la secție, cum pretind acum polițiștii. Le zice că vrea să plece. Polițiștii nu ne lasă. Apare consulul Italiei. Într-un final, după opt ore în secția de poliție, putem pleca. E miezul nopții. (…) Am fost privați de libertate, iar jurnalista din Italia și un polițist au fost agresați în timp ce ne făceam cu toții meseria.”, a mai precizat aceasta.
Leave a comment