image 2022 04 4 25476552 41 emilia sercan
Emilia Sercan Foto: Facebook

Jurnalista Emilia Șercan a făcut public, joi, mesajul prin care a fost amenințată cu moartea, în aprilie 2019, după ce a scris despre plagiatul rectorului de atunci al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Emilia Șercan a publicat acest mesaj după ce instanța supremă a pronunțat joi decizia definitivă în acest dosar, fostul rector Adrian Iacob şi fostul prorector Petrică Mihail Marcoci fiind condamnați la câte 3 ani închisoare cu suspendare .

Jurnalista – care în ultimii ani și-a făcut un renume din anchetele privind plagiatele în rândul înalților demnitari și al conducerii unor instituții de invățământ, precum Academia de Poliție – apreciază că pedeapsa dispusă de instanță în cazul celor doi este „o nimica toată, taman încurajator pentru oricine să organizeze kompromaturi sau să amenințe cu moartea și alți ziariști”.

La mai bine de trei ani de la primirea mesajului de amenințare cu moartea, Emilia Șercan face public, pe Facebook, conținutul acestuia:

  • „Am spus că în ziua în care se va pronunța sentința definitivă în dosarul amenințării mele cu moartea din 2019, amenințare primită după ce am scris despre plagiatul rectorului de atunci de la Academia de Poliție, dar și despre impostura generalizată din acea instituție, voi face public conținutul mesajului primit pe 15 aprilie 2019.
  • A venit acea zi, așa că puteți citi mesajul în captura de ecran de mai jos. Cei care m-au amenințat au primit o pedeapsa definitivă de trei ani de închisoare cu suspendare, o nimica toată, taman încurajator pentru oricine să organizeze kompromaturi sau să amenințe cu moartea și alți ziariști”, a transmis Emilia Șercan.

Fostul rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Adrian Iacob şi fostul prorector Petrică Mihail Marcoci au fost condamnați definitiv joi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind acuzaţi că l-au determinat pe un poliţist de la Academie să-i trimită mesaje de ameninţare cu moartea jurnalistei Emilia Şercan.

image 2022 07 21 25690680 0 mesaj amenintare moartea emilia sercan

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *