Justiția apără infractorii, spune celebrul gazetar Cristian Tudor Popescu
Justiția apără infractorii, spune celebrul gazetar Cristian Tudor Popescu

Justiția apără infractorii, spune celebrul gazetar Cristian Tudor Popescu, cu referire la recenta decizie a Curții Supreme despre prescripția unor dosare.

Sistemul judiciar apără infractorii iar mai multe procese au fost întrerupte, astfel înlăturând răspunderi penale pentru infracțiuni de corupție, mită, trafic de influență și fraudare de fonduri europene, spune Cristian Tudor Popescu într-un editorial publicat în Republica.

Sunt 1,2 miliarde euro, bani pierduți de statul român în toate aceste dosare, spune Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul este de părere că cetățenii nu se vor opune niciodată deciziilor luate de guvern, deoarece majoritatea funcționează pe două principii:

,,1. Ciordeală să fie, dar să ne dea și nouă ceva.

2. Cine fură și scapă nepedepsit are valoare.”

CTP a mai constatat că timpul ca oamenii să se opună Ordonanței 13 s-a dus de mult și că adoptarea acesteia a ținut doar de guvern: ,,Vor ieși oameni în stradă cu zecile de mii? Nici gând. Vremea protestului împotriva Ordonanței 13, care a aparținut doar guvernului, nu Justiției Supreme din România, s-a dus. Au trecut numai 5 ani de atunci, or, astfel de strigăte prin somn ale românilor se produc la intervale de cel puțin 10 ani”, a scris el.

Încheindu-și pledoaria cu tema „justiția apără infractorii”, Cristian Tudor Popescu a mai spus că ,,Nu există dreptate fără adevăr. Iar adevărul a fost, cum spune Iisus, vârât sub obroc de Înaltele Curți.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *