Klaus Iohannis a rămas fără influență, crede politologul Stelian Tănase, după o serie de greșeli pe care le-a făcut în timpul celor două mandate. Se apropie și de sfârșitul mandatului, fapt care îl face să nu mai conteze în spațiul politic, după ce mult timp a trasat ordine către partid, consideră politologul.

Iohannis va fi un președinte din ce în ce mai lipsit de influență pe zi ce trece, a declarat Stelian Tănase duminică seară, într-o emisiune B1TV.

Politologul a fost întrebat despre haosul din coaliție de la acest moment.

În primul rând, cred că întrebările acestea trebuie să i le adresăm lui Iohannis că el a inventat această coaliție. El i-a presat, i-a chemat la el și le-a dat ordin, ei s-au executat că ei sunt ca niște iepurași drăguți, așa, adică, `imediat, să trăiți, am înțeles!`. Nu vă amintiți la Congresul PNL, când Orban a fost scos și a fost adus Cîțu. S-a dus Iohannis și le-a spus cum să voteze? Și nu asta e problema, ăsta e unul, Iohannis, dar 5.000 de oameni în sală, cred că atâția erau, s-au supus la această măgărie, la această situație imposibilă”.

Cum adică, vii tu, Președintele statului, și spui delegaților la congres cu cine să voteze?! Cum se poate așa ceva!? Voi ce sunteți, mameluși, ce sunteți, iepurași? Peste șase luni l-au scos pe Cîțu. Ce însemna asta? Că drăguțul de Iohannis habar n-avea cât de slab este Cîțu sau că între timp i-a devenit antipatic”, a adăugat Stelian Tănase.

Întrebat ce competență are Klaus Iohannis în acest sens, scriitorul a răspuns: „Nu are nicio competență, nu are nicio competență președintele Iohannis. Nu i-a mai plăcut de Orban, după aia nu i-a mai plăcut de Cîțu și l-a adus pe generalul Ciucă. Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… și am predat științe politice vreo 30 de ani”.

Pe de altă parte, întrebat dacă mai rezistă Nicolae Ciucă, Stelian Tănase a afirmat: „De ce nu mă întrebați dacă mai rezistă Iohannis? El va fi un Președinte din ce în ce mai lipsit de influență, pentru că, cu fiecare zi care trece, se apropie de sfârșitul mandatului. Nici nu a făcut mare brânză, nu are ce să regrete, nu are proiecte de încheiat”.

Cu ce va rămâne Klaus Iohannis la finalul mandatului, a spus tot Stelian Tănase: „Nimic, o promisiune cu „România Educată”, atât, altceva nu a scos nimic. Nu s-a întâmplat nimic, nu s-a materializat nimic. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar atât”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *