Președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există zone în care nu s-a înțeles exact ce înseamnă intrarea României în Spațiul Schengen, mai ales în ceea ce privește frontierele aeriene și maritime.

El a declarat că va avea o discuție foarte serioasă cu ministerele responsabile pentru a găsi soluții rapide și eficiente pentru a aborda aceste probleme, în special pe cale diplomatică.

Declarația sa vine în contextul unor informații despre disfuncționalități apărute în Spațiul Schengen, inclusiv controale efective pe aeroporturile din Paris și Viena la avioane cu pasageri care veneau din România, transmite B1TV.

În ce privește Air Schengen, am auzit că sunt unele zone unde nu s-a înțeles foarte exact ce înseamnă intrarea României în spațiul Air Schengen. Voi avea o discuție foarte serioasă cu ministerele care trebuie să se ocupe de aceste chestiuni și să găsim soluții rapide, sigur, pe cale diplomatică”, a spus Klaus Iohannis.

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a relatat că a fost supus unui proces de verificare abuziv și discriminatoriu de către poliția austriacă de frontieră după ce a aterizat la Viena, în ciuda faptului că România a intrat oficial în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime. Tomac acuză guvernul austriac de discriminare și spune că va cere viitoarei Comisii Europene să acționeze la CJUE acest abuz de putere.

El subliniază că România a pierdut peste 10 miliarde de euro din cauza acestei discriminări, deoarece economia românească nu beneficiază de piața Uniunii Europene. Tomac cere președintelui Ursula von der Leyen să apere Tratatul și să oprească imediat această formă de discriminare absurdă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *