Klaus Iohannis face economie, la Palatul Cotroceni. Instituția prezidențială, dar și Guvernul, a pus la punct un plan de măsuri imediate pentru reducerea consumului energetic, conform cerințelor europene.

Mai întâi, Administrația Prezidențială va reduce consumul cu 18 – 20% pentru iluminatul exterior, asigurat în totalitate cu surse LED, în intervalul zilnic de funcționare.

Pentru sezonul rece 2022/2023, conform planului de eficientizare a consumului de energie, temperatura ambientală în spațiile de lucru din Administrația Prezidențială va fi redusă, iar cea a apei calde menajere va fi setată la 45°C (scăderea temperaturii sub această valoare nu este oportună, deoarece apar condiții pentru dezvoltarea bacteriei legionella), astfel încât vor fi puse în aplicare recomandările instituțiilor Uniunii Europene, transmite B1TV.

Iluminatul interior și exterior din Complexul «Palat Cotroceni» este asigurat cu surse de iluminat economice, fabricate cu tehnologie LED. Climatizarea spațiilor de lucru este limitată, utilizarea aparatelor de aer condiționat pentru încălzirea spațiilor fiind restricționată.

În spațiile mici cu încălzire electrică, radiatoarele electrice au fost înlocuite cu centrală termică electrică sau cu panouri radiante electrice. Iluminatul interior pe timpul nopții este la nivel de «veghe» și zonele comune din unele spații administrative au fost dotate cu senzori de mișcare.

Economia de la Guvern

Guvernul are în vedere reabilitarea termică a elementelor de anvelopă, reabilitarea sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde, modernizarea instalațiilor de iluminat și de aer condiționat din interior, instalarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

Până la reabilitarea energetică, pentru care Secretariatul General al Guvernului a cerut în luna mai anul aceste fonduri europene, factura de energie electrică la Palatul Victoria a fost în martie de circa 25.500 de euro. Pentru gaz, s-a plătit de aproximativ 1.560 de euro.Risc de penurie

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *