Președintele Klaus Iohannis nu a primit invitație din partea cancelarului austriac Karl Nehammer la concertul de Anul Nou de la Viena, așa cum a primit președintele bulgar Rumen Radev, au declarat surse oficiale pentru Libertatea, luni, 2 ianuarie.

Președintele bulgar Rumen Radev a participat pe 1 ianuarie 2023 la tradiționalul concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea austriacă ORF și preluate de TVR. Rumen Radev a fost prezent în Sala de Aur a Musikverein din Viena la invitația cancelarului austriac Karl Nehammer. La finalul concertului, Nehammer a postat pe Instagram fotografii în care apare alături de Radev. „Mă bucur foarte mult că președintele Bulgariei a acceptat invitația mea la concertul de Anul Nou de la Viena.

De asemenea, am discutat despre problemele și provocările actuale. Austria sprijină toate eforturile Bulgariei de a-și proteja eficient frontierele externe și de a reduce migrația ilegală. Cer acest sprijin și din partea UE”, a scris Nehammer.

Totodată, Karl Nehammer şi Rumen Radev au convenit asupra unei vizite a lui Nehammer şi a ministrului austriac de interne Gerhard Karner la frontiera Bulgariei cu Turcia, pe 23 ianuarie, a informat agenția de știri bulgară BTA.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *