Image default
Actualitate

Klaus Iohannis e gata să se vaccineze public, pentru a da un exemplu negaționiștilor: „Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere”

Klaus Iohannis se va vaccina și o va face public, în fața camerelor de luat vederi, „dacă se crede că asta ar ajuta”. Președintele României s-a declarat pregătit să demonstreze chiar pe sine că vaccinurile certificate de Agenția Europeană a Medicamentului și care sunt așteptate în România sunt sigure.

Președintele României a răspuns astfel unei întrebări din partea jurnaliștilor, într-o conferință de presă pentru a da un exemplu celor care sunt în continuare sceptici față de vaccinare, relatează Digi24.

Klaus Iohannis se va vaccina public. „Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, a spus el.

Iohannis a adăugat că primul lot de vaccin împotriva COVID-19 va ajunge în România la începutul anului viitor, cel mai probabil.

„Nu există încă niciun vaccin agreat la nivel european și, în măsura în care va exista un astfel de vaccin, el va fi livrat în condițiile în care s-a angajat firma respectivă în contractul cu UE. UE a întocmit contracte prealabile cu mai multe firme care au șanse să producă un astfel de vaccin, în funcție de numărul de doze disponibile ele vor ajunge și la noi. Împărțirea întregului număr de doze care se livrează la un moment dat se face proporțional cu populația din fiecare țară și atunci în măsura, în care va veni primul vaccin, al doilea, al treilea și așa mai departe, prima tranșă, a doua tranșă, a treia tranșă, UE se va îngriji ca împărțirea să fie echitabilă”, a mai spus președintele Iohannis.

Related posts

Klaus Iohannis anunță: Alegerile parlamentare au fost stabilite conform legii şi vor avea loc pe 6 decembrie

Andrada Ionescu

Rareș Bogdan anunță: Premierul îl va alege preşedintele României din propunerile făcute de PNL

Andrada Ionescu

Marcel Ciolacu reacționează la declarațiile lui Klaus Iohannis: „Ne-a spus care e secretul luptei sale cu pandemia: norocul!”

Andrada Ionescu

Klaus Iohannis anunță: Noul Guvern va avea ca principal obiectiv reconstrucţia României

Andrada Ionescu

Mugur Mihăescu, ironii la adresa președintelui Iohannis: „Păi, dom’ preşedinte, îmi dă cu minus”

Constantinescu Gabriel

Klaus Iohannis așteaptă o solicitare de la CSM ca să o demită pe Giorgiana Hosu. Șefa DIICOT, acuzată că se întâlnește în fiecare seară cu un inculpat, posibil condamnat

Constantinescu Gabriel

1 comment

Președintele Klaus Iohannis a decorat cadrele medicale de 1 decembrie 1 decembrie 2020 at 21:19

[…] Dumneavoastră, cei din linia întâi, luptați neobosit pentru viață, de multe ori cu riscul propriei siguranțe. Prin acțiunile dumneavoastră, scrieți o istorie discretă, dar de netăgăduit, a onoarei și demnității, construind o nouă realitate bazată pe încredere în unitate și solidaritate. Prin dăruirea de sine și prin dovada permanentă de simț al datoriei, onorați vocația de medic, indiferent cât de periculos este mediul de lucru și cât de dificil este să fiți în prima linie. Dragostea dumneavoastră pentru viață și semeni ne inspiră și ne responsabilizează”, a spus Klaus Iohannis. […]

Reply

Leave a Comment