klaus iohannis
Klaus Iohannis și-a făcut a treia doză de vaccin și  anunță măsuri ”mai puțin populare”, ”dacă nu reușim să oprim pandemia

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că s-a vaccinat cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19.

„Da, mi-am făcut doza a treia”, a spus Iohannis, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor pe această temă.

Totodată, președintele nu a precizat când a făcut doza booster.

Klaus Iohannis și-a făcut prima doză de vaccin în 15 ianuarie, când a fost lansată a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

Vaccinarea cu cea de-a treia doză a început în 28 septembrie. De atunci, peste 200.000 de români care au peste 6 luni de la prima schemă de vaccinare și-au făcut doza booster.

Totodată, președintele Iohannis a avertizat, joi, că în România s-ar putea aplica noi restricții, mult mai dure decât cele actuale, dacă situația îmbolnăvirilor cu Sars-Cov-2 va continua să se înrăutățească.

Aflat la Cernavodă într-o vizită oficială, Klaus Iohannis a fost întrebat dacă România ar putea introduce o măsură asemănătoare cu cea din Italia, unde certificatul verde de vaccinare împotriva Covid-19 devine obligatoriu la locul de muncă începând din 15 octombrie.

”Este o măsură care se discută și la noi. Știți bine că am avut această discuție, este o măsură deocamdată în discuție, ca și vaccinarea obligatorie. Eu nu sunt adeptul neapărat al unor măsuri obligatorii și cu represalii”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

„Dar dacă nu reușim prin alte măsuri să încetinim răspândirea virusului, de exemplu prin măsura cea mai naturală, prin vaccinare, atunci este posibil ca la un moment dat și astfel de măsuri, mai puțin populare, să fie luate în discuție și aprobate, probabil acum de Parlament, cum Guvernul este interimar și nu poate să dea ordonanțe de urgență. Ori, astfel de măsuri care afectează libertatea cetățenilor, se iau prin lege.” – a declarat președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mărturisit faptul că nu înțelege ”foarte bine” motivele pentru care românii evită vaccinarea împotriva Covid-19, în condițiile în care aceste vaccinuri sunt ”verificate” și ”răs-verificate”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *