Personaj cu trecut penal numit de Florin Cîțu în fruntea Ministerului Agriculturii. Din brațele DNA, un funcționar a ajuns să conducă întreg aparatul funcționăresc care gestionează agricultura. Decizia premierului a fost publicată în Monitorul Oficial.

Liviu Gabriel Bulgaru a fost numit Secretar General al Ministerului Agriculturii în ciuda trecutului său dubios. Decizia 501/06 octombrie 2021 îl propulsează pe acesta în fruntea MADR. „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Liviu Gabriel Bulgaru, consilier parlamentar în cadrul Camerei Deputaților, exercită, cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică temporar vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe durata suspendării raportului de serviciu al titularului funcției publice, dar nu mai mult de 6 luni” se arată în actul semnat de premier și de secretarul general al Guvernului.

A dat foc primăriei să ascundă probe

În 2014 procurorii DNA l-au inclus pe Bulgaru într-un mega-dosar alături de mai mulți funcționari și oameni de afaceri. Acuzațiile vizau construirea unui drum comunal în județul Iași. Alături de Bulgaru, a fost anchetată și Elena Curcudel, primărița comunei Mironeasa. Ea este suspectată că a dat foc primăriei pentru a ascunde acte de anchetatori.

Procurorii au considerat ca Liviu Gabriel Bulgaru, fostul director al APDRP Iasi, si-a incalcat atributiile de serviciu in momentul in care a aprobat receptia unui drum comunal care leaga satele Schit Hadambu – Ursita – Mironeasa, desi in realitate acest drum nu era gata. Deși are un trecut penal, Bulgaru pare să nu fie afectat politic.

Alt liberal celebru implicat în dosarul lui Gabriel Bulgaru

Pe lista celor trimisi in judecata se afla urmatoarele persoane alaturi de cei mentionati: Dorinel Modreanu,Gabriela Pavel, Liliana Rascovici, Leondard Florin Trufanda, Gabriel Balan, Maricela Coneac, Mariana Berheci, Florin Melniciuc, Dan Adrian Cotiga, Ciprian Safir, Costica Pozner Luca, Carmen Maria Musat,Dumitru Uzuru, Doroftei Boca, Eugeniu Isbasa. Dintre acestia, numele lui Dorinel Modreanu sare in evidenta. Acesta este cumnatul deputatului Nini Sapunaru, seful liberalilor din Vrancea. Modreanu este administratorul firmei Euro Proiect SRL Focsani, firma care a apartinut lui Nini Sapunaru.

„In calitate de director al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Liviu Bulgaru stia ca lucrarile de modernizare a drumului comunal DC 49 Schit Hadambu – Ursita – Mironeasa nu fusesera finalizate in termenul contractual care nu putea fi depasit, iar beneficiarul depusese inscrisuri false (proces-verbal de receptie la terminarea lucrarilor nr. 20/8.06.2012, raportul privind executia din data de 11.06.2012” conform rechizitoriului. Bulgaru a fost în final achitat de judecătorii de la Curtea de Apel în 2018. Firma lui Săpunaru a primit o amendă penală de 40.000 de lei. Dacă firma a rămas totuși cu amenda în cazier, Bulgaru scapă fără trecut penal oficial.

Trecut pena mai vechi pentru „detașatul” lui Cîțu

Problemele cu DNA nu au fost singurele pentru Bulgaru care are un trecut penal mai amplu. Firma Agromixt SA încerca fără succes să-i determine pe procurori să-l trimită în judecată. În dosarele nr. 24318/245/2012 și 1433/245/2007, managerii companiei au contestat netrimiterea în judecată a liberalului.

Dosarul din 2007 a convins judecătorii care au retrimis dosarul lui Bulgaru către procurori. Soluția a fost menținută, iar cinci ani mai târziu, afaceriștii au contestat din nou soluția de netrimitere în judecată. De această dată judecătorii au menținut decizia procurorilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *