Vaccinarea copiilor ar putea începe cel mai devreme la sfârșitul lunii octombrie, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Autorizarea vaccinului Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani este așteptată către acest interval de timp, a spus Gheorghiță.

Medicul Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, joi seară, că autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani este aşteptată în Europa la sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie.

Vaccinarea copiilor ar putea începe cel mai devreme în trei săptămâni. „În Europa, ne aşteptăm ca această autorizare să vină la sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri destinate pentru această grupă de vârstă” a declrat Valeriu Gheorghiță, citat de B1TV.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că este un alt tip de dozaj, 10 microgame, care se administrează tot la trei săptămâni şi sunt 10 doze de vaccin într-un flacon.

De altfel, România are contractate 1,2 milioane de doze pentru anul 2022.

„Înseamnă un număr suficient pentru a avea cel puţin 50% din 1,2 milioane de copii vaccinaţi cu schemă completă”, a mai spus Gheorghiţă.

Leave a comment

Lasă un răspuns